avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,

Am inaintat cererea de divort prin birou notarial la data de 11 Ianuarie 2012, care se va finaliza pe data de 13 Februarie 2012, ideea este ... conform Articolul 532 Data de la care se datorează pensia de întreţinere este incepand cu data depunerii cererii , dar datorita faptului ca plata salariilor se face pe data de 10 Februarie 2012 si avand o poprire pe salariu de 30 % , nu-i pot da copilului pensia alimentara stabilita deoarece firma considera ca nu am nici un act la mana sa demonstrez acest lucru (avand un document de la biroul notarial prin care se prevede ca actiunea este in desfasurare). Deci pensia alimentara pe o luna de zile de cand am depus cererea nu o pot plati ... Aveti va rog vreun sfat .. vreo sugestie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:26, 8 Februarie 2012
Este rau k m-am gandit ca trebuie sa-i asigur copilului , hrana...educatia si celelalte cheltuieli ?
Cu 25% , nu-i ajunge sa traiasca nici o jumatate de luna .
Stiti, in general ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cresterea copilului. Trebuia sa va ganditi daca chiar veti putea sa contribuiti atat de mult
Nu e rau ca v-ati gandit la copil, insa nu va veti putea descurca. Daca dvs ca ex aveti un salariu de 1000 de lei, pe 1/3 aveti poprire, 500 lei dati copilului, va raman 167 lei.

Daca se va ajunge la executare silita si pt pensie pt ca n-o s-o puteti plati, va vor popri 1/2
din salariu pt ambele datorii. Nu va va popri salariu doar pentru pensie si pt celalalt creditor nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri plus pensie alimentara RaresNenciu RaresNenciu Bună ziua! Am doua popriri pe salariu. Peste o luna va trebui sa încep sa plătesc și pensie alimentara în urma unui divorț amiabil la notar. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru 3 copii - poate fi redusa din cauza altor datorii ale tatalui? sacha2013 sacha2013 Buna ziua, Voi pune aici o intrebarea din partea unui prieten. El a divortat in urma cu cateva luni la notar, de comun acord cu sotia, acordand ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Loredana_84 Loredana_84 O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului. In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de ... (vezi toată discuția)