avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului.
In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de infiintare a popririi asupra salariului acesteia - un credit neplatit, nu are nimic de a face cu pensia alimentara.
Avand in vedere pensia alimentara nu e o suma poprita din salariul acesteia, cum trebuie sa procedez in cazul popririi in cauza?
1. Ii popresc 1/3 din venituri, fara sa tin cont de faptul ca plateste pensie alimentara? (Pt ca firma nu a primit adresa de infiintare a popririi pt pensie)

2. II fac poprire asupra salariului, tinand cont de plata pensiei alimentare…adica 1/3 din salariu tin cont ca si cum i-as directiona catre plata intretinerii copilului + diferenta ½ (cat pot maxim sa ii fac poprure) - 1/3 = poprire BEJ?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 08:38, 22 Septembrie 2016
trebuie sa ii retineti 1/3 din salariu.
Asadar, fara sa tin cont de faptul ca plateste si pensie alimentara?
Dcă pentru pensia alimentară nu se înființează poprire, nu aveți cum să țineți cont de ea.
Da, asa am gandit si eu initial...
Insa atunci, salariata in cauza ar plati pensie alimentara 1/4 din veniturile diminuate cu 1/3, datorita operarii popririi fata de BEJ. In conditiile in care primeaza cheltuielile cu intretinerea familiei.
Aparent e o situatie foarte simpla, insa cred ca trebuie luate in calcul mai multe aspecte.
Faptul ca o plateste benevol (pensia alimentara) nu ar trebui sa influenteze negativ salariata.
Nu. salariata datorează 1/4 din venit, nu se ia în calcul poprirea. Dacă nu o plătește, creditorul pensiei de întreținere poate cere executarea silită prin poprire și atunci veți putea popri 1/2 din salariu, din care plătiți mai întâi pensia, iar ce rămâne merge pentru celălalt executor.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)
Poprire Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Avem o hotarare judecatoreasca prin care se dispune ca unui angajat sa ii fie poprit un procent din salariu pentru pensie alimentara. Intrebarile ... (vezi toată discuția)