O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului.
In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de infiintare a popririi asupra salariului acesteia - un credit neplatit, nu are nimic de a face cu pensia alimentara.
Avand in vedere pensia alimentara nu e o suma poprita din salariul acesteia, cum trebuie sa procedez in cazul popririi in cauza?
1. Ii popresc 1/3 din venituri, fara sa tin cont de faptul ca plateste pensie alimentara? (Pt ca firma nu a primit adresa de infiintare a popririi pt pensie)
2. II fac poprire asupra salariului, tinand cont de plata pensiei alimentare…adica 1/3 din salariu tin cont ca si cum i-as directiona catre plata intretinerii copilului + diferenta ½ (cat pot maxim sa ii fac poprure) - 1/3 = poprire BEJ?
Da, asa am gandit si eu initial...
Insa atunci, salariata in cauza ar plati pensie alimentara 1/4 din veniturile diminuate cu 1/3, datorita operarii popririi fata de BEJ. In conditiile in care primeaza cheltuielile cu intretinerea familiei.
Aparent e o situatie foarte simpla, insa cred ca trebuie luate in calcul mai multe aspecte.
Faptul ca o plateste benevol (pensia alimentara) nu ar trebui sa influenteze negativ salariata.
Nu. salariata datorează 1/4 din venit, nu se ia în calcul poprirea. Dacă nu o plătește, creditorul pensiei de întreținere poate cere executarea silită prin poprire și atunci veți putea popri 1/2 din salariu, din care plătiți mai întâi pensia, iar ce rămâne merge pentru celălalt executor.
Poprire pe salariu
hp777
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)
Poprire
Oana.Musceleanu
Buna ziua,
Avem o hotarare judecatoreasca prin care se dispune ca unui angajat sa ii fie poprit un procent din salariu pentru pensie alimentara. Intrebarile ... (vezi toată discuția)