avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate retine 1/2 din salariu net, avand in vedere faptul ca salariatul plateste din mana/ches (prin depunere in contul bancar al copilului) o suma reprezentand pensia alimentara!
Cei de la financiar nu ar trebui sa tina cont si de acesta plata-pensia alimentara, sin acel 1/2 sa deduca suma reprezentand cuantumul pensiei alimentare, asta in baza documentelor doveditoare :hotararii judecatoresti si a chitantelor de depunere lunare la zi, pe care le pot prezenta biroului financiar!!
Sau trebuie sa ma adresez instantei prin care sa emita o hotarare prin care sa o trimita biroului financiar, care sa se conformeze acesteia, adica sa tina cont si de plata voluntara - dar stabilita de o instanta!!!- a pensiei alimentare!
Subliniez faptul ca pensia alimentara nu-mi este retinuta prin poprire din veniturile salariale!
Parerea mea este aceea ca ar trebuisa se tina cont, deoarece pensia alimentara achitata acum o achit tot din venituirle salariale, iar eventualele alte popriri , cumulate nu trebuie sa depaseasca 1/2 din venituri!!
Nu agreiez ideea de a nu plati pensia alimentara la zi, pt. a fi obligat de copil sa se adreseze unui BEJ pt. a infiinta poprirea, asta din cauza ca procedura dureaza si copilul nu vreau sa sufere!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:43, 9 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti contestatie la executare.
Adica dupa ce primesc hotararea de executarea de la BEJ (acesta cred ca va fi primita de catre mine si de catre angajator) cu popririle, fac contestarea la executare! Cui ma adresez cu CONTESTATIA, instantei sau BEJ-ului. La Contestatie voi anexa si hotatarea cu pensia alimentara, nu?
Cei de la financiar trebuie sa fie si ei instiintati, pt. a nu pune in aplicare executarea de la BEJ, pentru a nu face poprirea?
instantei de executare- adica judecatoriei care a incuviintat executarea.
Bineinteles ca veti atasa copie a hotararii.
Doar daca veti cere si suspendarea executarii, cei de la financiar nu vor face retinerea. Asta presupune ca pe langa taxa de timbru, sa mai platiti si cautiune de 10 % din valoare datoriei, nu cred ca renteaza. Judecarea contestatiei nu dureaza mult si daca va face retinere mai mare, pana la urma tot in contul datoriei se duce, mai scadeti din penalitati.
Incercati sa mergeti cu hotararea la executor, poate tine cont de pensie si va scuteste de contestatie.
Trebuie sa faceti in asa fel incat sa va fie retinuta pensia alimentara pe statul de plata.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Loredana_84 Loredana_84 O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului. In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de ... (vezi toată discuția)
Lege poprire vicente73 vicente73 buna ziua.in urma unui proces cu fosta sotie am o executare silita la o anumita suma de bani,pe care pana acum i-am achiatat cum am putut deoarece nu am avut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alena Alena De la fostul loc de munca a unui nou angajat am primit o adresa la care a fost atasata o Ordonanta de infiintare a popririi cu privire la pensia de ... (vezi toată discuția)