avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lege poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Lege poprire

buna ziua.in urma unui proces cu fosta sotie am o executare silita la o anumita suma de bani,pe care pana acum i-am achiatat cum am putut deoarece nu am avut mereu servici.in momentul actual lucrez si mi-a ajuns la locul de munca o somatie care ma face sa platesc jumatate din salariu.eu platesc si pensia alimentara a celor doi copii ai mei ( sunt cu plata la zi ,plata care a fost stabilita de lege).acum mi se opreste jumatate din salariu si pensia alimentara ,aceasta suma reprezentand 80% din salariu(80%=plata executor + pensie alimentara )este legal?eu ramanand cu 20% din salariu.precizez ca executarea o fac in contul biroului de executori si pensia alimentara o fac in contul fostei sotii.stiu ca maximul popririi dintr-un salariu este de 50% .ce trebuie sa fac in acest caz? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:00, 10 Octombrie 2016
plata pensiei alimentare o faceti benevol/voluntar dupa ce incasati salariul sau vi se retine prin poprire? Daca plata se face prin poprire, oricate popriri ati avea pe salariu, acestea nu trebuie sa depaseasca 1/2 (cumulate) ... daca pensia alimentara o platiti de buna voie, dupa incasarea salariului, atunci poprirea celuilalt creditor (1/3 din salariu) se adauga la pensia alimentara
buna seara.da pensia alimentara o fac benevol.cum as putea sa fie retinuta ca si poprire ? unde trebuie sa ma adresez?asa presupun ca nu poate retine mai mult de 50%din salariu
Poprirea trebuia sa fie de 1/3 din salariu. Oricum, faceți contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu petre14 petre14 Buna ziua, Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)
Poprire virata la doua banci reprezentand jumatate din salariu fara a se tine cont de pensie alimentara valentinaman valentinaman Buna ziua, As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez. Am doua popriri de la doua banci si de plata ... (vezi toată discuția)