buna ziua.in urma unui proces cu fosta sotie am o executare silita la o anumita suma de bani,pe care pana acum i-am achiatat cum am putut deoarece nu am avut mereu servici.in momentul actual lucrez si mi-a ajuns la locul de munca o somatie care ma face sa platesc jumatate din salariu.eu platesc si pensia alimentara a celor doi copii ai mei ( sunt cu plata la zi ,plata care a fost stabilita de lege).acum mi se opreste jumatate din salariu si pensia alimentara ,aceasta suma reprezentand 80% din salariu(80%=plata executor + pensie alimentara )este legal?eu ramanand cu 20% din salariu.precizez ca executarea o fac in contul biroului de executori si pensia alimentara o fac in contul fostei sotii.stiu ca maximul popririi dintr-un salariu este de 50% .ce trebuie sa fac in acest caz? MULTUMESC
plata pensiei alimentare o faceti benevol/voluntar dupa ce incasati salariul sau vi se retine prin poprire? Daca plata se face prin poprire, oricate popriri ati avea pe salariu, acestea nu trebuie sa depaseasca 1/2 (cumulate) ... daca pensia alimentara o platiti de buna voie, dupa incasarea salariului, atunci poprirea celuilalt creditor (1/3 din salariu) se adauga la pensia alimentara
buna seara.da pensia alimentara o fac benevol.cum as putea sa fie retinuta ca si poprire ? unde trebuie sa ma adresez?asa presupun ca nu poate retine mai mult de 50%din salariu
Poprire salariu
petre14
Buna ziua,
Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)