avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate asdff

Activitate asdff

Am un SRL si vreau sa aduc marfa din UE pentru a o vinde pe teritoriul Romaniei. Produsele ce urmeaza sa fie comercializate sunt decoratiuni.

Deocamdata nu am facut rost Certificatul Intracomunitar. Pot totusi sa aduc marfa si sa nu o pun in vanzare pana nu obtin certificatul?

Pentru mine ar fi important ca produsele sa intre in tara si sa stea fie la depozitul curierului, fie la mine, nu neaparat sa le vand fara sa am certificatul. Este in regula sa fac aceasta achizitie pana la eliberarea Certificatului?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Cumparare teren
Chiar daca asteptarea poate reprezenta o perioada mai lunga?
Răspuns la discuția Transfer spatiu intre 2 firme
Nu exista nici o alta varianta in afara de vanzare-cumparare? Ceva de genul comodat cu drept de subinchiriere?
Răspuns la discuția Cumparare teren
Rezultatul dezbaterii succesiunii il cunoastem deja, ambele mostenitoare s-au inteles si doresc sa ne vanda.

Intrebarea este daca sa pornim demersul de vanzare-cumparare dupa finalizarea procedurii succesorale?
Răspuns la discuția Transfer spatiu intre 2 firme
Da, este proprietea firmei ce urmeaza sa fie suspendata.
Discuție Cumparare teren
Buna seara!

Sunt interesat de achizitionarea unui teren.

Detaliile sunt urmatoarele:

Proprietara este decedata de curand. Are 2 fiice, care doresc sa vanda. Succesiunea nu este inca realizata.
Titlul de proprietate este eliberat de primarie pe baza unei hotarari judecatoresti, in favoarea defunctei. Acesta a fost totusi eliberat in cursul acestui an, desi, de mai mult timp se afla intr-un litigiu dintre o alta persoana si Primaria orasului. Litigiul pe rol este la stadiul de recurs.

Ce riscuri imi asum eu ca, cumparator si viitor proprietar, in cazul in care acea persoana ar castiga procesul cu Primaria si ar cere anularea titlului de proprietate al defunctei? Risc sa se anuleze contractul de vanzare-cumparare desi defuncta l-a obtinut printr-un schimb de teren cu Primaria in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile (fara carte funciara)?

Imi recomandati sa semnez o promisiune de vanzare-cumparare cu mostenitoarele?

Va multumes!
Buna ziua.

Familia are 2 firme (SC), doresc sa o suspend pe una din ele, si nu stiu sub ce forma (comodat sau cum altfel?) pot sa rezolv o problema cu un spatiu de pe aceasta firma. As dori sa trec spatiul pe cealalta firma, si eventual, mai tarziu, in cazul unei oferte sa il pot inchiria/subinchiria. Sub ce forma de contract legala se poate face aceasta trecere, fara ca mai tarziu sa mai fie nevoie ca suma incasata sa treaca prin contabilitatea firmei suspendate, ci suma sa fie incasata de firma ramasa in activitate.

Exista posibilitatea unui contract de comodat, cu o clauza de subinchiriere? Daca da, imi puteti oferi mai multe detalii?

Daca varianta comodatului nu este posibila, atunci ce alta varianta imi puteti recomanda, in afara de vanzare-cumparare? Sau exista o varianta de vanzare-cumparare ce nu presupune o suma semnificativa?

Va multumesc!