avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat Intracomunitar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat Intracomunitar

Am un SRL si vreau sa aduc marfa din UE pentru a o vinde pe teritoriul Romaniei. Produsele ce urmeaza sa fie comercializate sunt decoratiuni.

Deocamdata nu am facut rost Certificatul Intracomunitar. Pot totusi sa aduc marfa si sa nu o pun in vanzare pana nu obtin certificatul?

Pentru mine ar fi important ca produsele sa intre in tara si sa stea fie la depozitul curierului, fie la mine, nu neaparat sa le vand fara sa am certificatul. Este in regula sa fac aceasta achizitie pana la eliberarea Certificatului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:29, 17 Octombrie 2010
Aveti rabdare pana va iese certificatul, apoi puteti face achizitii.
Conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala, efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre agentii economici care nu s-au inscris in ROI desi erau obligati, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 RON la 5.000 RON.
Daca aveti bani de amenzi si nu vreti sa ascultati sfatul dnei avocat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii marfa franta enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. O societate neplatitoare de tva vrea sa aduca marfa din franta si sa o vanda pe teritoriul romaniei.Trebuie sa se declare platitoare de tva?Unde si ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)
Ocolirea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari thebodo thebodo Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)