avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Ocolirea inregistrarii in Registrul Operatorilor ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Ocolirea inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari

Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin care as putea sa ocolesc inscrierea in ROI? ( pentru ca deocamdata vreau sa vad marfa, sa testez piata, si consider inutila alergatura si timpul de asteptare).

Mentionez ca am o S.R.L. inregistrata ca platitor de TVA.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
thebodo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:36, 5 Februarie 2013
Cod procedura fiscala:

"Art. 219^2 Contravenţii şi sancţiuni la regimul «Registrului operatorilor intracomunitari»

(1) Constituie contravenţie efectuarea de operaţiuni intracomunitare de către persoanele care au obligaţia înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari fără a fi înscrise, conform legii, în acest registru.

(2) Contravenţia pentru fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei."

In afara de acest lucru
"Atentie! Persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu au un cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt înregistrate în scopuri de TVA."

Puteti sa va radiati oricand, daca depuneti D095.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari intracomunitare nelapamarte nelapamarte in luna noiembrie o societate de reciclare deseuri a efectuat o livrare de floe in germania fara a fi inregistrata in ROI. imi puteti spune care sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)
Vies CRISTY40 CRISTY40 In cat timp de la depunerea cererii pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (formularul 095) se activeaza codul wies pt a putea opera ... (vezi toată discuția)