avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA VIES
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

VIES

In cat timp de la depunerea cererii pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (formularul 095) se activeaza codul wies pt a putea opera cu colaboratorii europeni?
O stimata functionara de la finante mi-a spus ca acesta se activeaza imediat dupa depunerea cererii, ceea ce m-a bucurat foarte mult, acum aflu din surse mai putin autorizate ca dureaza de la 5 la 30 de zile!!
Care este adevarul?
Va multumesc foarte mult
Cu respect
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:48, 26 Iunie 2012
interesant nu stiam ca dureaza asa mult,
..dar chiar dureaza sau nu?
Pentru contribuabilii inregistrati deja in scopuri de TVA si care solicita inscrierea in ROI, procedura de aprobare/respingere a cererii de inscriere se aplica de indata de catre organul fiscal competent.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va multumesc.acesta este raspunsul pe care il asteptam, eu plec noaptea asta in Germania dupa o masina de transport marfuri (cu procura) iar patronul tot maine depune cerere pt inregistrarea in ROI, sper sa ma intersectez cu codul vies in Germania precum o racheta cu o antiracheta, va multumesc inca odata
Aveti grija mare...Sa fiti inscrisi in R.O.I. in momentul achizitiei marfurilor.

Potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedura Fiscala, efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in ROI fara a fi inscrise, conform legii, in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.


Drum bun va doresc :)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolirea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari thebodo thebodo Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)
Livrari intracomunitare nelapamarte nelapamarte in luna noiembrie o societate de reciclare deseuri a efectuat o livrare de floe in germania fara a fi inregistrata in ROI. imi puteti spune care sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)