avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrari intracomunitare

in luna noiembrie o societate de reciclare deseuri a efectuat o livrare de floe in germania fara a fi inregistrata in ROI.
imi puteti spune care sunt consecintele, sau daca se mai poate face ceva

Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:45, 7 Noiembrie 2010
Efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care nu sunt inscrise in Registrul operatorilor intracomunitari va fi considerate contraventie si va fi sanctionata cu amenda de la 50.000 lei la 100.000 lei, confiscarea marfii si/sau a veniturilor obtinute din vanzare precum si a mijloacelor de transport a bunurilor chiar daca acestea nu sunt proprietatea contravenientului. In plus, agentii economici care au fost sanctionati pentru aceasta contraventie nu vor avea dreptul sa solicite inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari timp de un an de la data savarsirii faptei.
Prevederile acestea erau in proeict.
Final arata asa
Efectuarea de operaţiuni intracomunitare de către persoanele care au obligaţia înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari fără a fi înscrise, conform legii, în acest registru, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedură Fiscală introdus prin OUG nr. 54/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolirea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari thebodo thebodo Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)
Vies CRISTY40 CRISTY40 In cat timp de la depunerea cererii pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (formularul 095) se activeaza codul wies pt a putea opera ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)