avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Buna ziua,
Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport de marfa din Italia.
Cu ce acte pot aduce marfa, deoarece doresc ca factura sa fie emisa dupa obtinerea certificatului de inregistrare in scopuri de tva, respectiv intracomunitarul ca sa beneficieze de taxare inversa.
Cel mai recent răspuns: Avocat Viorel Mindrescu , Avocat 16:57, 30 Iulie 2012
Solutionarea cererii se efectueaza in termen de 10 zile calendaristice. Potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedura Fiscala, efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in ROI fara a fi inscrise, conform legii, in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolirea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari thebodo thebodo Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)
Depasire termen de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari ga-ga ga-ga buna! stiti cumva -daca s-a depasit termenul de inregistrare in acest registru, dar intre timp s-au emis facturi pentru beneficiari, care este statutul ... (vezi toată discuția)
Livrari intracomunitare nelapamarte nelapamarte in luna noiembrie o societate de reciclare deseuri a efectuat o livrare de floe in germania fara a fi inregistrata in ROI. imi puteti spune care sunt ... (vezi toată discuția)