avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA depasire termen de inregistrare in registrul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

depasire termen de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari

buna! stiti cumva -daca s-a depasit termenul de inregistrare in acest registru, dar intre timp s-au emis facturi pentru beneficiari, care este statutul acestor facturi?sunt valabile sau nu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:11, 4 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
CPF:
Art. 2192

Contravenţii şi sancţiuni la regimul «Registrului operatorilor intracomunitari»

(1) Constituie contravenţie efectuarea de operaţiuni intracomunitare de către persoanele care au obligaţia înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari fără a fi înscrise, conform legii, în acest registru.

(2) Contravenţia pentru fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Presupun ca facturile au fost emise in regim de taxare inversa ; de retinut este ca de la 01.08.2010 o societate care nu este inscrisa in ROI nu poate furniza cod valid de tva , prin urmare nu poate aplica taxarea inversa .
La 15.09.2010 este termen de depunere a declaratiei 390 pentru facturile lunii august.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolirea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari thebodo thebodo Buna ziua, doresc sa achizitionez cateva stocuri cu marfa ( materiale textile ) din Germania, cu valoare mai mica de 2000 de euro. Exista vreo modalitate prin ... (vezi toată discuția)
Livrari intracomunitare nelapamarte nelapamarte in luna noiembrie o societate de reciclare deseuri a efectuat o livrare de floe in germania fara a fi inregistrata in ROI. imi puteti spune care sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)