avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna seara!

Sunt interesat de achizitionarea unui teren.

Detaliile sunt urmatoarele:

Proprietara este decedata de curand. Are 2 fiice, care doresc sa vanda. Succesiunea nu este inca realizata.
Titlul de proprietate este eliberat de primarie pe baza unei hotarari judecatoresti, in favoarea defunctei. Acesta a fost totusi eliberat in cursul acestui an, desi, de mai mult timp se afla intr-un litigiu dintre o alta persoana si Primaria orasului. Litigiul pe rol este la stadiul de recurs.

Ce riscuri imi asum eu ca, cumparator si viitor proprietar, in cazul in care acea persoana ar castiga procesul cu Primaria si ar cere anularea titlului de proprietate al defunctei? Risc sa se anuleze contractul de vanzare-cumparare desi defuncta l-a obtinut printr-un schimb de teren cu Primaria in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile (fara carte funciara)?

Imi recomandati sa semnez o promisiune de vanzare-cumparare cu mostenitoarele?

Va multumes!
Cel mai recent răspuns: ccos , utilizator 18:44, 12 August 2010
nu.
mai intai mostenitoarele sa isi dezbata succesiunea.
asteptati sa vedeti cum se finalizeaza dosarul.
Rezultatul dezbaterii succesiunii il cunoastem deja, ambele mostenitoare s-au inteles si doresc sa ne vanda.

Intrebarea este daca sa pornim demersul de vanzare-cumparare dupa finalizarea procedurii succesorale?
mai bine ati astepta sa vedeti cum va fi solutionat recursul.
Chiar daca asteptarea poate reprezenta o perioada mai lunga?
este foarte important care este obiectu actiunii, ce se afla in recurs. S-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu defuncta, carei i s-a eliberat TP in urma unei validari a comisiei judetele.
Mai mult, trebuie verificata cartea funciara, in extenso, deoarece s-ar putea ca actiunea de care voarbiti sa fie noatat in Cf, iar atunci nu puteti sa faceti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare titlu de proprietate Semiremorca Semiremorca Buna ziua ! In urma unei succesiuni am obținut TITLUL DE MOȘTENITORII pentru un imobil si terenul aferent, am depus la primărie toate documentele si ... (vezi toată discuția)
Cerere pierduta legea fondului funciar xyz2012 xyz2012 S-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18/1991 asupra unui teren intravilan. Persoana beneficiara are contract de v-c din 1957 in care scrie de ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)