Buna ziua,
Am avut un apartament de 2 camere, am luat bani cu camata 10 000-euro , asa zisul meu prieten s-a oferit sa ma "ajute" ca sa nu pierd casa. A luat 21000 euro din banca (apartamentul valora 33 000 euro) i-a dat celui cu camata 10000, a ramas cu 11000 euro pe care i-a papat , apartamentul trecand pe numele lui.A vandut si apartamentul , a cumparat o casa dupa ce a achitat datoria in banca de 21000 euro (apartamentul l-a vandut cu 34000 euro), restul i-a dat avans la noua casa( 10 000 euro) si pe restul i-a papat din nou. Noi traim in concubinaj de 6 ani.
El cand i se pune pata ma da afara, Intrebarea mea este: Mai pot sa recuperez ceva din banii mei de pe apartament?:sorry:
Ma numesc Piciorea George si am mai adresat aceeiasi intrebare si pe ,,avocatul poporului", insa nu am primit raspuns pana acum la problema mea.
Pe 21.10.2006 am avut un accident si sunt judecat pentru ucidere din culpa. Nu exista o hotarare definitiva si irevocabila pana in prezent, insa dreptul de a circula pe drumurile publice, de la data producerii accidentului si pana in prezent, mi-a fost luat timp de douazeci si opt de luni. Procesul este in apel la Tribunal si probabil o sa urmeze recursul.
Sunt conducator auto profesionist din anul 1992, iar suspendarea dreptului de a conduce automobile mi-a luat si dreptul de a profesa meseria de conducator si instructor auto profesionist. Aceasta suspendare nu este considerata de instanta ca executare de pedeapsa, insa sub acest aspect de privare a unui drept castigat, produce de fapt aceleasi consecinte.
OUG 146 din 4.11.2008 modifica articolul 111 din OUG 195 / 2002 republicata , da dreptul procurorului sau judecatorului, ca la cererea inculpatului (invinuitului sau etc) sa prelungeasca acest drept, dar nu il obliga la prelungirea lui.
Intrebare: De ce nu se considera pedeapsa daca produce aceleasi consecinte si cum trebuie procedat pentru a putea reglementa acest aspect?
Unde este prezumtia de nevinovatie, daca in cazul de fata neexistand o hotarare
definitiva si stand la mila judecatorului, conducatorul auto este privat de un drept castigat si isi pierde si locul de munca?(Aceasta suspendare reprezinta de fapt doua pedepse de care instanta de judecata nu tine cont niciodata)
Amanunte legate de accident va pot da: la locul producerii accidentului drumul prezenta o denivelare majora din cauza careia se produc frecvent accidente in zona. Cazul e complex ,desigur ca va pot da amanunte .
Va rog sa imi raspundeti si mie!
Iata hotarirea de la judecatorie-fond:
In temeiul art. 334 Cpp dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prev de art. 178 alin 2 Cp in infracţiunea prev de art. 178 alin 1,2 Cp. In temeiul art. 178 alin 1,2 Cp, art. 74 lit a Cp, art. 76 lit d Cp condamna inculpatul X, la pedeapsa de 8 luni închisoare. In temeiul art. 71 Cp aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev de art. 64 alin 1 lit. a teza a doua si lit. b Cp. In temeiul art. 81-82 Cp dispune suspendarea condiţionata a executării pedepsei pe termenul de încercare de 2 ani si 8 luni. In temeiul art. 359 Cpp atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cp privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. In temeiul art 71 alin 5 dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare . In temeiul art 14 si 346 alin 1 Cpp ia act ca Spitalul Clinic de Urgenta Y nu s-a constituit parte civilă. Admite acţiunea civilă, formulată de către partea civilă ... obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente .... şi alături de asiguratorul ............., acesta din urmă în limita sumei asigurate, la plata sumei de ..... lei daune materiale către partea civilă şi la plata sumei de ..........., cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă, formulată de către partea civilă ........ obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente ......... şi alături de asiguratorul .............., acesta din urmă în limita sumei asigurate, la plata sumei de ............., cu titlu de daune morale. Respinge cererea de prelungire a dreptului de a conduce formulată de inculpat. În temeiul art 191 alin 1 Cpp., art. 191 alin. 3 C.p.p obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente ................ la plata sumei de 1800 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care 200 lei reprezintă onorariu avocat oficiu. Cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa. Pronuntata in sedinta publica azi 11.11.2010 .
Mi se scad din pedeapsa aceste lucruri? Sa fac recurs sau nu ?
Multumesc.