avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungirea dreptului de circulatie pe drumurile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungirea dreptului de circulatie pe drumurile publice

Ma numesc Piciorea George si am mai adresat aceeiasi intrebare si pe ,,avocatul poporului", insa nu am primit raspuns pana acum la problema mea.
Pe 21.10.2006 am avut un accident si sunt judecat pentru ucidere din culpa. Nu exista o hotarare definitiva si irevocabila pana in prezent, insa dreptul de a circula pe drumurile publice, de la data producerii accidentului si pana in prezent, mi-a fost luat timp de douazeci si opt de luni. Procesul este in apel la Tribunal si probabil o sa urmeze recursul.
Sunt conducator auto profesionist din anul 1992, iar suspendarea dreptului de a conduce automobile mi-a luat si dreptul de a profesa meseria de conducator si instructor auto profesionist. Aceasta suspendare nu este considerata de instanta ca executare de pedeapsa, insa sub acest aspect de privare a unui drept castigat, produce de fapt aceleasi consecinte.
OUG 146 din 4.11.2008 modifica articolul 111 din OUG 195 / 2002 republicata , da dreptul procurorului sau judecatorului, ca la cererea inculpatului (invinuitului sau etc) sa prelungeasca acest drept, dar nu il obliga la prelungirea lui.
Intrebare: De ce nu se considera pedeapsa daca produce aceleasi consecinte si cum trebuie procedat pentru a putea reglementa acest aspect?
Unde este prezumtia de nevinovatie, daca in cazul de fata neexistand o hotarare
definitiva si stand la mila judecatorului, conducatorul auto este privat de un drept castigat si isi pierde si locul de munca?(Aceasta suspendare reprezinta de fapt doua pedepse de care instanta de judecata nu tine cont niciodata)

Alte discuții în legătură

Accident rutier (decesul unei persoane) eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 6 luni am avut din pacate un accident rutier,in urma accidentului a decedat 1 persoana. Ma indreptam spre casa,mergand pe un drum cu ... (vezi toată discuția)
Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta Marian120 Marian120 Sunt sofer profesionist si intr-o seara la o manevra de intoacere am atins cu semiremorca un gard din care rezultand caderea a trei placi de ciment, am ramas ... (vezi toată discuția)
Procedura redobandire permis dupa proces ContSters357097 ContSters357097 sunt cercetat penal si trimis in judecata sub control judiciar , pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa , vatamare corporala din culpa si ... (vezi toată discuția)