avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate diana.iacob1

Activitate diana.iacob1

Discuție Magazin Online
Buna ziua!
Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul acestui tip de magazin. Voi cumpara produse de la AliExpress (magazin care nu se afla in Uniunea Europeana) si le voi vinde in uniunea Europeana (Romania si Europa). Practic eu cumpar produsul fara TVA si-l facturez cu TVA. Ideea este ca, atunci cand clientul imi comanda un produs, eu il voi vinde, direct acestuia. Produsele de la AliExpress nu vor ajunge la mine, ci direct la client. Practic eu voi fi doar intermediar, insa eu voi fi cel care voi factura clientului. Negasind un raspuns la intrebarile mele, pe internet, am speranta ca poate ma ajutati dvs cu cateva raspunsuri: 1. care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc in Romania 2. nefiind vorba despre o livrare AliExpress-eu-client, ci AliExpress-client ma implica pe mine in vreun fel cu privire la livrare (document justificativ livrare, CRM, etc) 3. pe langa TVA facturare, voi mai plati si TVA pentru produs la vama (insa neavand nicio implicare cu privire la livrare, banuiesc ca acest lucru nu ma implica) 4. clientul in momentul in care isi ridica produsul de la vama, va trebui sa platesca TVA? In cazul in care mai sunt si alte aspecte la care nu m-am gandit, va rog, sa ma ajutati si sa mi le comunicati.
O zi buna!
Discuție RADIERE AUTO
Buna ziua!
Am inteles ca incepand cu data de 01.01.2016 s-au adus anumite modificari privind actele necesare radiere auto, respectiv introducerea obligatiei de a prezenta 5 exemplare contract vanzare cumparare.
Legea a fost aprobata, dar inca nu a aparut ordinul de aplicare (formular sau ceva de genul acesta).
Ma puteti lamuri in aceasta problema? Am intampinat aceasta problema, motiv pentru care a trebuit sa stau de 2 ore, la coada, timp de 4 ore/fiecare. X-(
In cazul in care s-a facut abuz, as dori sa le fac reclamatie.
Pentru a fi sigura, as avea nevoie de ajutorul dvs.
Multumesc!
Discuție Buna ziua!
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa.
O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ultima varianta ar fi sa cer insolventa firmei respective.
Imi puteti spune care sunt pasii si care este tariful?
Multumesc