avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate alexa_b

Activitate alexa_b

Acum un an am cumparat un laptop sony de pe un site autorizat debo.ro. am avut problema cu laptopul si l am trimis la service. cei de acolo mi-au spus ca este de vina sistemul de operare windows si ca trebuie sa-l reinstalez. asa am facut, dar defectul a continuat sa se manifeste.i-am contactat si le-am trimis din nou laptop-ul. au confirmat de data aceasta defectul si mi-au propus sa-l trimita la furnizor in germania pentru a-l repara sau inlocui. am fost de acord cu modul de rezolvare a problemei si mi-au spus ca o sa dureze 30 de zile lucratoare. au trecut acele zile si mi-au spus ca inca nu l-au primit din germania. IN CERTIFICATUL DE GARANTIE SCRIE ASA: "IN CAZUL PRODUSELOR LA CARE TIMPUL DE NEFUNCTIONARE DIN CAUZA DEFICIENTELOR APARUTE IN CADRUL TERMENULUI DE GARANTIE DEPASESTE 10% DIN ACEST TERMEN, VANZATORUL ESTE OBLIGAT, LA CEREREA CONSUMATORULUI, SA LE INLOCUIASCA SAU SA RESTUIE CONTRAVALOAREA ACESTORA."ceea ce vreau sa va intreb este daca din ceea ce am scris mai sus ei sunt obligati sa-mi trimita altul nou sau banii. si daca nu ce pot face ca sa ma rezolve mai repede? mentionez ca am nevoie de laptop pt serviciu. daca apelez la protectia consumatorului ei pot sa ma ajute?
multumesc
am luat o amenda in valoare de 250 lei si trebuie sa o platesc in 48 de h.ideea e urmatoarea: vreau sa stiu daca aleg sa-i dau in judecata si sa scap de plata amenzii pt k am inteles ca dupa o perioada anume sterg dovada (poza facuta de ei). intre timp eu vreau sa inmatriculez o alta masina pe numele meu, dar masina pe care am luat amenda nu e p numele meu, este p al parintilor.
pot sa inmatriculez masina noua pana cand nu achit amenda?
Răspuns la discuția dauna totala casco
fransize nu am si masina nu e luata in leasing, iar plata politei casco a fost achitata integral.deci sa inteleg ca acum astept raspunsul de la asigurator daca epava a fost vanduta sau nu, iar apoi depun cererea de despagubire.
este vreo problema daca fac o adresa prin intermediul careia solicit explicatii in scris referitoare la demersul dosarului?
Am avut masina parcata in fata blocului si un alt sofer a facut praf 2 masini, printre care si a mea.Cf service-ului si asiguratorului este dauna totala.Masina avea 4 luni (adica noua).In contract scrie ca ma vor despagubi in termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii dosarului de dauna in forma si continutul cerut de asigurator.
1. Puteti sa-mi spuneti la ce se refera cuv: forma si continut?
2. Ei au mai spus ca vor posta epava pe un site pentru a o vinde; numele site-ului nu l-au dat.Cum pot verifica legal ca ei chiar fac acest lucru si nu trag de timp?