avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala casco

Am avut masina parcata in fata blocului si un alt sofer a facut praf 2 masini, printre care si a mea.Cf service-ului si asiguratorului este dauna totala.Masina avea 4 luni (adica noua).In contract scrie ca ma vor despagubi in termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii dosarului de dauna in forma si continutul cerut de asigurator.
1. Puteti sa-mi spuneti la ce se refera cuv: forma si continut?
2. Ei au mai spus ca vor posta epava pe un site pentru a o vinde; numele site-ului nu l-au dat.Cum pot verifica legal ca ei chiar fac acest lucru si nu trag de timp?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:27, 14 August 2010
30 de zile poate fi daca este despagubire CASCO si numai 10 daca este RCA.(am omis specificatia din titlu!)
Ultimul document care se depune la dosar este cererea de despagubire pentru suma finala comunicata de asigurator.Incepand de la data depunerii (inregistrate) a acestui document, curge termenul de 10 zile ,respectiv 30 (daca asa este prevazut in conditiile de asigurare CASCO) asa cum ati spus ca scrie "in contract"(casco sau leasing?)
Vanzarea epavelor prin licitatie, se face catre firmele cu activitate de dezmembrari auto, care au contract cu asiguratorul si reprezinta o facilitate pentru dv.Adica in loc sa va despagubeasca cu epava + diferenta pana la suma asigurata, va platesc integral suma asigurata (daca nu aveti fransize)
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
nucu$, utilizator
fransize nu am si masina nu e luata in leasing, iar plata politei casco a fost achitata integral.deci sa inteleg ca acum astept raspunsul de la asigurator daca epava a fost vanduta sau nu, iar apoi depun cererea de despagubire.
este vreo problema daca fac o adresa prin intermediul careia solicit explicatii in scris referitoare la demersul dosarului?
Adresa va poate ajuta, mai ales daca faceti referire la prevederile contractului de asigurare.Fiind dauna totala, solicitati suma inscrisa in polita.Repet: 30 zile de la depunerea/inregistrarea cererii de despagubire.Se obisnuieste ca acest document sa nu fie oferit pentru a fi completat, tocmai pentru a se tergiversa data scadenta pentru plata.Tot in conditii verificati daca exista legatura intre vanzarea epavei si plata despagubirii(n-ar trebui sa fie).Atata timp cat nu ati fost despagubit, epava va apartine legal si nu poate fi instrainata decat de proprietar.
Forma si continutul dosarului de dauna este in functie de firma si atunci asiguratorul dv. CASCO va poate spune cel mai bine. Cat priveste vanzarea epavei aceasta nu se poate face fara acordul dv. deoarece contractul de vanzare/cumparae dv. trebuie sa-l semnati. Oricum asiguratorul dv. CASCO va trebui sa plateasca toata suma asigurata in polita, urmand ca el sa recupereze suma de la asiguratorul RCA al vinovatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Valoare despagubire in caz de dauna totala alexgabi alexgabi Am o polita de asigurare de 5800 euro, cu fransiza de 20% in caz de dauna totala. Din cei 5800-20% se mai scade si valoarea epavei? (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)