avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valoare despagubire in caz de dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valoare despagubire in caz de dauna totala

Am o polita de asigurare de 5800 euro, cu fransiza de 20% in caz de dauna totala. Din cei 5800-20% se mai scade si valoarea epavei?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:40, 22 Iunie 2012
da, intotdeauna se scade valoarea epavei.
Depinde ce fel de dauna totala aveti:
-furt total-primiti 5800 E-20%
-masina reparata cu o suma mai mare de 80% din 5800,(cu banii dv.) -primiti tot 5800-20%
-dauna totala economica(depasire procent maxim stabilit prin conditiile de asigurare) -se evalueaza epava inventariind piesele ce mai pot fi reutilizate in mod de siguranta garantata si aceasta suma se scade din cei 80% (prin scaderea fransizei) -primiti diferenta si epava.
Ultima varianta, poate imbraca diferite forme adoptate de fiecare asigurator si sunt cuprinse in conditiile de asigurare,(ex.asiguratorul poate /sau nu sa retina epava pentru valorificare, scazand sau nu valoarea acesteia din despagubire)
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
nucu$, utilizator
tare as vrea sa nu spun o prostie...epava nu poate depasii 25% din cei 5800.
asa-i????
Nu exista o limita uniforma la CASCO, asa cum este la RCA (25%).Aceste amanunte trebuie sa le gasiti in conditiile de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima despagubire casco adrianahampu adrianahampu Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum se calculeaza suma maxima despagubire pt polita casco? Am polita la Omniasig, primul inspector care a calculat suma ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)