Sunt cadru didactic. In noiembrie 2006 am facut un credit (nevoi personale) la sucursala unei banci din Bucuresti, aflata in judetul X. Mi s-a cerut doar adeverinta de salariat si o factura de plata la utilitati. (Prin contract am garantat cu "venitutrile si bunurile de orice natura, prezente si viitoare"). Am platit ratele lunare pana in noiembrie 2009, dupa care nu am mai putut plati. In luna martie, 2010, am primit o notificare, de la un executor bancar, prin care mi se comunica ca banca mi-a declarat creditul exigibil anticipat (creditul, dobanzile, penalizarile, ridicandu-se atunci la "7.500 RON") si ca, daca in termen de 5 zile, nu voi achita intreaga suma, se va proceda la initierea procedurilor de executare silita. În luna august, 2010, am primit, de la executorul bancar, o comunicare (nerecomandată!) prin care sunt anunţată că s-a dispus înfiinţarea popririi fără somaţie asupra salariului meu şi că acest fapt a fost făcut cunoscut şi angajatorului (din fericire, nu deţin card de salariu). Mentionez ca locuiesc la sat (la 50 km distanta de sucursala bancii), casa e cumparata de catre sot, inainte de casatoria noastra (prin act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere - si in prezent valabila). Asadar, cu exceptia salariului lunar si a unui computer, nu detin alte venituri, bunuri. De asemenea, înfiintarea popririi nu a ajuns la cunostinta angajatorului intrucat scolile s-au comasat (comunicarea a fost trimisă pe adresa scolii care la vremea contractarii creditului avea personalitate juridica – am pus tot eu mâna pe ea). Suntem in decembrie si…nu s-a mai intamplat nimic… As dori să stiu ce s-ar putea intampla in continuare (in conditiile noilor „tendinte” legislative). Ce astept eu?! Astept ca banca sa-mi propună o noua reesalonare a datoriei (nu ar fi in avantajul ambelor parti?!) Cand eu le-am propus acest lucru, in martie, ei nu au fost de acord, invocand exigibilitatea creditului.
În urmă cu 8 zile am primit, de la executorul bancar, o comunicare (nerecomandată!) prin care sunt anunţată că s-a dispus înfiinţarea popririi fără somaţie asupra salariului meu şi că acest fapt a fost făcut cunoscut şi angajatorului (din fericire, nu deţin card de salariu). Menţionez că nu există (încă) o hotărâre judecdătorească în acest sens. Aş dori să ştiu: când ar trebui să fac contestaţie? (Acum sau după ce va exista şi o hotărâre judecătorească?) Cum motivez contestaţia? Ce invoc?
Sunt cadru didactic. In noiembrie 2006 am facut un credit (nevoi personale) la sucursala unei banci din Bucuresti, aflata in judetul X. Mi s-a cerut doar adeverinta de salariat si o factura de plata la utilitati. (Prin contract am garantat cu "venitutrile si bunurile de orice natura, prezente si viitoare"). Am platit ratele lunare pana in noiembrie 2009, dupa care nu am mai putut plati. In luna martie, 2010, am primit o notificare, de la un executor bancar, prin care mi se comunica ca banca mi-a declarat creditul exigibil anticipat (creditul, dobanzile, penalizarile, ridicandu-se atunci la "7.500 RON") si ca, daca in termen de 5 zile, nu voi achita intreaga suma, se va proceda la initierea procedurilor de executare silita. Mentionez ca locuiesc la sat (la 50 km distanta de sucursala bancii), casa e cumparata (prin act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere - si in prezent valabila) de catre sot, inainte de casatoria noastra. Asadar, cu exceptia salariului lunar si a unui computer, nu detin alte venituri, bunuri. Din martie si pana acum (in august) nici un semn din partea bancii. Ce ar putea urma sa mi se intample in continuare?!