avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare executor bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare executor bancar

Sunt cadru didactic. In noiembrie 2006 am facut un credit (nevoi personale) la sucursala unei banci din Bucuresti, aflata in judetul X. Mi s-a cerut doar adeverinta de salariat si o factura de plata la utilitati. (Prin contract am garantat cu "venitutrile si bunurile de orice natura, prezente si viitoare"). Am platit ratele lunare pana in noiembrie 2009, dupa care nu am mai putut plati. In luna martie, 2010, am primit o notificare, de la un executor bancar, prin care mi se comunica ca banca mi-a declarat creditul exigibil anticipat (creditul, dobanzile, penalizarile, ridicandu-se atunci la "7.500 RON") si ca, daca in termen de 5 zile, nu voi achita intreaga suma, se va proceda la initierea procedurilor de executare silita. Mentionez ca locuiesc la sat (la 50 km distanta de sucursala bancii), casa e cumparata (prin act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere - si in prezent valabila) de catre sot, inainte de casatoria noastra. Asadar, cu exceptia salariului lunar si a unui computer, nu detin alte venituri, bunuri. Din martie si pana acum (in august) nici un semn din partea bancii. Ce ar putea urma sa mi se intample in continuare?!
Se poate pune poprire pe salariu pana la maxim 1/2 din acesta.
Puteti sa faceti si o contestatie la executare daca va mai incadrati in termenul de 15 zile de la primirea somatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, executare silitã - noi "tendinþe" legislative?! Nicol P Nicol P Sunt cadru didactic. In noiembrie 2006 am facut un credit (nevoi personale) la sucursala unei banci din Bucuresti, aflata in judetul X. Mi s-a cerut doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare de creanta bancara teodor82 teodor82 Dat fiind faptul ca s-a intarziat o perioada mai mare la achitarea ratelor de credit si a dobanzilor, banca a vandut creanta unei societati specializate. Este ... (vezi toată discuția)
Problema critica cu creditul danielbuca danielbuca Buna ziua, Acum peste un an am facut un credit de nevoi personale la banca Millennium pe 10 ani. Totul a fost ok pana in primavara cand am avut cateva ... (vezi toată discuția)