avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare de creanta bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare de creanta bancara

Dat fiind faptul ca s-a intarziat o perioada mai mare la achitarea ratelor de credit si a dobanzilor, banca a vandut creanta unei societati specializate.
Este vorba despre un credit pentru nevoi personale negarantat.
Intrebarea mea este daca respectiva societate de recuperare se poate indrepta in vreun fel asupra bunurilor personale, chiar daca creditul este negarantat?
Poate sa declare creanta exigibila si sa ma puna la executare printr-un executor judecatoresc, indreptandu-se asupra averii personale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:45, 18 Februarie 2010
Creditorii fara garantii au un drept de gaj general asupra bunurilor prezente si viitoare ale debitorului, acestea putand fi supuse executarii silite.
Da se poate indrepta asupra bunurilor prezente si viitoare pana la achitarea integrala a debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut garantat cu ipoteca pe un teren ContSters102262 ContSters102262 Buna ziua. In anul 2007 am incheiat cu o banca un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe terenul pe care urma sa-l achizitionez cu banii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere publica lansata de lumea justitiei - gajul general ruxandraprecupetu ruxandraprecupetu LEGEA GARANTIEI COMUNE, A GAJULUI GENERAL, ESTE INTERPRETATA ABUZIV! *O norma care contravine principiului gajului, deposedeaza si executa sumar sute de mii ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale negarantat nico_mirea nico_mirea In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale negarantat. Am platit rate pana la data de 24.06.2009. Banii insa nu i-am folosit eu personal, ca asociat ... (vezi toată discuția)