buna ziua.
problema mea e una simpla... m-am casatorit in februarie a.c. , nu avem bunuri comune (exceptie un pc cumparat de mama mea in rate , rata e pe numele ei, dar pc pe numele meu ) si nici copii minori nu avem. eu am 20 de ani si viata de femeie casatorita ma distruge. probleme uriase nu avem, nu m-a batut, nu e alcoolic si nici nu imi vb urat insa nu prea imi acorda atentie pt ca e dependent de jocurile pe calculator, are 23 de ani si nu lucreaza si nici macar liceul nu il are terminat, iar eu mi-am dat seama, cam tarziu ce-i drept, ca nu asta e ceea ce vreau de la viata. in plus, casa in care locuim e una batraneasca, fara canalizare si apa curenta si eu nu mai pot sa stau asa. din cate am citit nu pot sa divortez k nu am inca un an de casnicie. e vreo posibilitate sa se realizeze divortul totusi? inca locuim impreuna... daca as pleca de acasa ar simplifica lucrurile?
am o problema cu vecina...in 2008 a inceput lucrarile pt construirea unei case pe un teren de 100 de mp dobandit prin uzucapiune din terenul familiei mele. Asta nu ar fi o problema insa, terenul fiind la baza unui deal lucrarile pentru constructia casei sale au afectat casa mea. trebuie mentionat ca intre cele 2 case a lasat cam 30 de cm , si in afara de asta, fiind o casa batraneasca, a fost afectat peretele dinspre vecina. initial ea a promis ca va turna fundatia la nivelul anterior insa acum nu mai vrea. de unde as putea afla care este distanta minima dintre 2 constructii si as vrea sa stiu si daca exista vreo lege prin care sa o pot obliga sa repare stricaciunile produse. din cate stiu eu distanta dintre case e de 1,5 metri insa unde as putea verifica exact?deasemenea, este incalcat si art 612 c civ, geamul camerei sale fiind direct orientat spre curte mea, iar distanta dintre peretele geamului si curtea mea este cam de 1 metru