avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate pukkaa

Activitate pukkaa

Discuție Alocatie copil
Buna seara. Vreau sa va prezint problema mea si apoi sa a cer sfatul. Am născut anul trecut o fetița in Spania. Eu locuiesc acolo împreuna cu ea si cu tatăl. Fetița este cetățean roman. Dupa naștere am venit in tara cu copila si am depus actele pentru obținerea alocatiei de stat. Precizez ca in Spania nu beneficiez si nici nu am beneficiat de nici o suma de bani pentru fetița. Actele le-am depus in 21 Noiembrie 2013. Văzând ca întârzie așa mult am inceput sa întreb ce se întâmpla atât in tara prin sora mea cât si aici in Spania, eu personal. In Spania mi s-a spus ca nu au primit nici un formular 411( se verifica de către statul roman daca beneficiez aici de bani pentru fetița ) iar cei din tara insistau ca l-au trimis si sa aștept. Totul a fost pana azi cand mi s-a spus ca eu am obligația sa cer in SPania si ca aici nu voi primii alocatie decât acasa acolo imi refuza acest drept . Nu știu ce sa fac si vroiam sa va întreb daca pot sa o priveze pe fetița de dreptul de a-și primi alocația de statul roman. Țin sa va precizez ca eu am pierdut deja un an si opt luni de alocatie plimbându-ma dupa spusele lor si așteptând. Va multumesc anticipat.
se pare ca de data aceasta am scapat, dar inainte am avut si mereu li spune ca nu au dreptate (de aceea am scapat probabil si de amenzi), dar degeaba... Oricum, eu doresc sa nu fac nimic ce nu ar fi legal, pentru ca nu se stie niciodata. Va multumesc pentru atentia acordata si pentru raspunsurile date. O zi frumoasa va doresc.
nu, doar eu platesc.
Inchiriere teren curte, gradina. Va multumesc pentru raspuns si D-voastra.

Am cumparat casa impreuna cu terenul de sub casa. Terenul de sub casa pentru care platesc impozit apare in Extrasul funciar. Curtea nu imi apartine este a Primariei, cei 75 mp, pentru care platesc chirie. Sunt doua suprafete diferite. Scuzati pentru confuzie , sper ca acum ati inteles .
Cand am cumparat casa de la Primarie acum 13 ani, mi s-a vandut si terenul aferent pentru care platesc separat impozit. Terenul de care spun este precizat in contractul de inchiriere ca fiind curte si pentru el platesc chirie. Multumesc pentru raspuns.
Dar eu platesc chirie pe 75 mp si dansii pe 2 mp este totul impartit in mod egal ? Sau fiecare foloseste suprafata dupa care plateste?
Buna seara. Locuiesc la curte comuna cu inca doua familii. Una dintre ele este mai ciudata, imi cheama politia pentru absolut orice. Am in chirie de la Primarie 75 mp de curte specificati in contractul de inchiriere. Astazi am turnat ciment pe toata suprafata, iar maine in mod cert va veni politia si primaria n control. Sunt sigura ca asa va fi deoarece se intampla mereu, ba Primaria, ba Politia Locala, ba Jandarmeria , ba Sanipidul. Intrebarea mea este daca aveam voie sa fac acest lucru, specific ca in contractul de inchiriere imi este precizat ca am obligatia sa mentin in conditii terenul inchiriat. Va rog, daca puteti, sa imi raspundeti cat mai repede, ca sa stiu si eu ce sa spun maine. De asemenea as avea inca o intrebare : Este adevarat ca in Codul Civil se prevede clar, ca terenul inchiriat este situat in fata proprietatii pe care o detin sau nu ? ( Vecinii sustin ca ei isi pot alege in fata casei mele cota parte care li se cuvine). Multumesc pentru raspunsuri.
(P.s. De fiecare data am scapat de amenzi datorita voua).
Am postat acum o luna una dintre intamplarile mele in urma careia am ramas cu o gradina devastata. Am fost indrumata ce sa fac de unuii dintre colegi de pe forum, lucru care s-a dovedit a fi foarte eficient in privinta rezolvarii plangerii mele la politie ( fiul vecinei fiind obligat sa imi plateasca daune pentru distrugere de bunuri sau daca nu ramane cealalta varianta a dosarului penal), dar dupa cum imi spunea un alt coleg exista riscul ca acest lucru sa fie prima veriga dintr-un lung lant.Se pare ca vremea deja imi confirma acest lucru . De ce ? ...banuiesc ca va intrebati cu totii. Pai de atunci am fost vizitata de doua ori de politia locala, odata de Sanipid, odata de primarie, pentru diverse motive printre care ce mai prezenta este faptul ca am un caine de talie mare care isi face necesitatile in curte. La fiecare control s-a constat ca pastrez curatenia si nu este nici o urma in curte ( locuiesc la curte comuna cu alte doua apartamente), fapt care i-a atras vecinei o amenda de la politia locala pentru sesizare fara temei. Problema mea nu se opreste aici... vecina a decurs la un alt procedeu ( e putin malefica ) aduna materiile fecale de la alti caini si ii arunca in curte pe jos. Eu ii adun ca nu stiu ce sa fac; ma gandesc ca daca ii las e capabila de cine stie ce ( doamna are mintea odihnita si timp liber sa faca rau nu ii lipseste), poate sa zica ca sunt ai catelusei mele. Spuneti-mi va rog si voi parerile voastre ca eu nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc.
Răspuns la discuția probleme din nou cu vecina
dar odata ce au recunoscut de fata organelor de politie care s-au prezentat azi noapte credeti ca ar putea sa isi modifice cele spuse? azi dimineata cand am fost la sectia de politie pentru depunerea declaratiei si a plangerii domnii de acolo stiau ce sa intamplat, banuiesc ca a fost un raport depus de cei prezenti la fata locului sa constate faptele nu?
Răspuns la discuția probleme din nou cu vecina
multumesc pentru sfat