avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este legal sau nu sa torn ciment pe teren inchiriat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este legal sau nu sa torn ciment pe teren inchiriat?

Buna seara. Locuiesc la curte comuna cu inca doua familii. Una dintre ele este mai ciudata, imi cheama politia pentru absolut orice. Am in chirie de la Primarie 75 mp de curte specificati in contractul de inchiriere. Astazi am turnat ciment pe toata suprafata, iar maine in mod cert va veni politia si primaria n control. Sunt sigura ca asa va fi deoarece se intampla mereu, ba Primaria, ba Politia Locala, ba Jandarmeria , ba Sanipidul. Intrebarea mea este daca aveam voie sa fac acest lucru, specific ca in contractul de inchiriere imi este precizat ca am obligatia sa mentin in conditii terenul inchiriat. Va rog, daca puteti, sa imi raspundeti cat mai repede, ca sa stiu si eu ce sa spun maine. De asemenea as avea inca o intrebare : Este adevarat ca in Codul Civil se prevede clar, ca terenul inchiriat este situat in fata proprietatii pe care o detin sau nu ? ( Vecinii sustin ca ei isi pot alege in fata casei mele cota parte care li se cuvine). Multumesc pentru raspunsuri.
(P.s. De fiecare data am scapat de amenzi datorita voua).
Daca nu exista partaj toti aveti...tot si la fel...
Dar eu platesc chirie pe 75 mp si dansii pe 2 mp este totul impartit in mod egal ? Sau fiecare foloseste suprafata dupa care plateste?
Art. 11 din Legea nr. 50/1991
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces;

La trotuare as incadra, intr-o interpretare extensiva, cimentul din curte nefiind o constructie in adevaratul sens al cuvantului.

Nu stiu ce se prevede in contractul de inchiriere ca sa va raspund la cealalta intrebare.
Banuiesc !? ca ati inchiriat suprafata de sub casa si ceva in fata casei. Acel teren este individualizat., iar vecinii nu au ce cauta.
Ei se refera la reglementari privind coproprietatea (au citit eu ceva pe undeva), dar nu are legatura aici. Si in niciun caz nu si-ar putea alege ei asa aleatoriu nu stiu ce suprafata.
Sunteti chiriasi, aveti alt regim juridic. Ce detineti, el al dumneavoastra in chirie.

pukkaa a scris:
Dar eu platesc chirie pe 75 mp si dansii pe 2 mp este totul impartit in mod egal ? Sau fiecare foloseste suprafata dupa care plateste?

uitati-va in contract la "obiectul contractului" si spuneti exact ce scrie acolo
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cand am cumparat casa de la Primarie acum 13 ani, mi s-a vandut si terenul aferent pentru care platesc separat impozit. Terenul de care spun este precizat in contractul de inchiriere ca fiind curte si pentru el platesc chirie. Multumesc pentru raspuns.
hotarati-va, ati cumparat sau ati inchiriat?

Alte discuții în legătură

Rog lamurire posibil abuz t t Buna ziua.Pentru inceput imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie dar am o problema si nu stiu exact unde sa o incadrez.Locuim intr-un aprtament intr-o ... (vezi toată discuția)
Distanta minima dintre intrarea in casa si gardul vecinului vselin09 vselin09 Buna seara . Locuiesc intr-o casa cu curte comuna (proprietatea Primariei). Vecinul si-a construit in mod abuziv gard pentru delimitarea curtii. Problema ... (vezi toată discuția)
Folosirea abuziva a unui teren Graminede Graminede Casa a fost inchiriata unei societati. In contract s-a mentionat ca o clauza : [b]Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe; chiriasului i se pune la ... (vezi toată discuția)