Buna seara .
Locuiesc intr-o casa cu curte comuna (proprietatea Primariei). Vecinul si-a construit in mod abuziv gard pentru delimitarea curtii. Problema este ca l-a construit la 2 m de usa de intrare in casa mea. M-ia zis ca daca nu sunt multumit il muta la 1 metru de usa de intrare. L-am reclamat la primarie , a venit politia in constrictii de la primarie , a constatat , mi-a trimis un raspuns ca nu il poate amenda , pt ca gardul are o vechime mai mare de 3 ani, si ca vor inainta reclamatia spre solutionare celor de la patrimoniu. Am aflat ca au dat un termen de demolare al gardului ( 27.sept.2017) dar care nu a fost respectat nici azi . De la primarie tacere totala. Intreb daca distanta de 2 m dintre usa de intrare ( masurata din perete) si gard nu este prea mica . Am inteles de la un arhitect ca ar fi 6 m, ( fiind usa de intrare se pot crea probleme de evacuare bunuri in caz de incendiu etc). As dori daca este posibil un raspuns la obiect , concretin aceasta situatie, eventual un articol de lege care reglementeaza problema sesizata. Multumesc
Este vorba despre curtea comuna inchiriata de la primarie. In urma constriurii gardului de catre vecin, acesta mi-a lasat 70 mp . de curte in loc de 122 mp., atatia cat am dreptul prin contractul de inchiriere.Multumesc pentru raspuns
Multumesc pentru raspuns. Dar mai am o intrebare - Nu considerati ca este de datoria proprietarului de drept al curtii ( in cazul acesta Primaria) sa intervina in acest litigiu dintre vecini si sa faca ordine. Totusi Primaria incaseaza in acest caz niste bani de la mine pe care eu le numesc "foloase necuvenite" cu toate ca nu ma pot folosi de toata suprafata de curte inchiriata. Primaria are doar datoria de a incasa banii pe chirie si cu asta basta? Alaltaieri am avut un scandal cu vecinii incat am fost nevoit sa chem politia. Primaria nu are nici o raspundere in acest caz?