avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Balcon cu vedere directa si piezisa in curtea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Balcon cu vedere directa si piezisa in curtea vecinului

buna ziua ,
as dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la o problema:
vecinul meu a construit in anul 1997 o cladire P+E cu zid de foc , la etaj proiectanta care este si sefa urbanismului i-a dat autosrizatie sa face balcon cu o latura chiar in zidul de foc (as are facut proiectul)
am facut 2 sesizari la primarie si nu am primit raspund la aceste .
as dorii sa stiu daca in anul 1997 vecunul meu avea nevoie de acordul meu pt constructie pe distanta 0,00 metri fata de gardul despartitor si daca avizarea balconului a fost corecta (este si acum cu vedere directa si piezisa la mine in curte si mai mult se uita la mine in baie) , iar la finele constructiei daca era nevoie ca receptia sa se faca dupa ce se verifica daca constrictia ccorespunde cu ceea ce a autorizat primaria.
mentionez ca am nevoie de raspuns deoarece doresc sa-l actionez in judecata pe vecunul meu.

cu multumiri, Ani
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:53, 4 Februarie 2008
Distanta minima prevazuta de codul civil este 60 cm, calculati de la zidul pe care se vrea vederea (sau linia exterioara daca e balcon) pana la linia despartitoare dintre proprietati. Totusi, la nivel local pot fi reglementate distante mai mari.

La receptie nimeni inafara proprietarului nu are atributia de a verifica daca cladirea corespunde proiectului autorizat. Daca nu corespunde, responsabil e constructorul si, daca exista, arhitectul care a supravegheat santierul, insa e foarte putin probabil sa obtii altceva decat despagubiri si asta numai daca iti produce un prejudiciu. Teoretic primaria ar putea dispune demolarea, dar practic nu se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! constructie neautorizata? Alina Alina Alina Alina Buna ziua, am o mare nelamurire Am un vecin care isi construiesete o casa iar de la gardul construit pana la constructie sunt ~2m. Aceasta constructie nu este ... (vezi toată discuția)
Limita legala in constructii marysa marysa Va rog sa-mi spuneti unde gasesc reglementata distanta la care se poate construi zidul unei case fata de de gardul vecinului, avand in vedere ca nu vor ... (vezi toată discuția)
Anexa cladire - definitie HElenab HElenab Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa pun o intrebare aici pe forum. Este legal ca o cladire care are statut de Anexa sa poata functiona ca sala de ... (vezi toată discuția)