buna ziua ,
as dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la o problema:
vecinul meu a construit in anul 1997 o cladire P+E cu zid de foc , la etaj proiectanta care este si sefa urbanismului i-a dat autosrizatie sa face balcon cu o latura chiar in zidul de foc (as are facut proiectul)
am facut 2 sesizari la primarie si nu am primit raspund la aceste .
as dorii sa stiu daca in anul 1997 vecunul meu avea nevoie de acordul meu pt constructie pe distanta 0,00 metri fata de gardul despartitor si daca avizarea balconului a fost corecta (este si acum cu vedere directa si piezisa la mine in curte si mai mult se uita la mine in baie) , iar la finele constructiei daca era nevoie ca receptia sa se faca dupa ce se verifica daca constrictia ccorespunde cu ceea ce a autorizat primaria.
mentionez ca am nevoie de raspuns deoarece doresc sa-l actionez in judecata pe vecunul meu.
Distanta minima prevazuta de codul civil este 60 cm, calculati de la zidul pe care se vrea vederea (sau linia exterioara daca e balcon) pana la linia despartitoare dintre proprietati. Totusi, la nivel local pot fi reglementate distante mai mari.
La receptie nimeni inafara proprietarului nu are atributia de a verifica daca cladirea corespunde proiectului autorizat. Daca nu corespunde, responsabil e constructorul si, daca exista, arhitectul care a supravegheat santierul, insa e foarte putin probabil sa obtii altceva decat despagubiri si asta numai daca iti produce un prejudiciu. Teoretic primaria ar putea dispune demolarea, dar practic nu se intampla.