Si eu ma confrunt cu o situatie in domeniul "distantei intre constructii" :
- detin o casa construita pe calcan. Vecinul de langa mine construieste un restaurant P+1, fazele problemei sunt urmatoare:
1 - nu a respectat distanta din proiect, cea pe care a prevazut-o arhitectul (1.90m). Am fost la Primarie, am depus un memoriu, a venit cineva la fata locului, dupa multe discutii s-a reusit pastrarea distantei de 1.50m, dupa ce initial intentionase sa lipeasca restaurantul de casa mea
2 - dupa un timp, vecinul a prevazut doua usi+o fereastra pe peretele dinspre mine si, lucreaza si la construirea unei scari exterioare. Am facut iar memoriu la Primarie, a venit iar cineva...discutii etc...rezultat, a astupat ferestra, usile si scara inca exista
3 - a instalat doua centrale termice cu tiraj fortat la care a scos cele doua cosuri tot in peretele dinspre mine. Problema e ca aburul si gazele arse se vor condensa pe timpul iernii pe peretele casei mele si, imi vor afecta tencuiala
4- mai nou constat ca isi construieste un balcon-terasa exact la capatul acestui perete. Problema este ca ma va deranja zgomotul pe care il vor face clientii (mai mult sau mai putin beti) care vor petrece pe aceasta terasa.
Am luat legatura cu arhitectul care ia executat proiectul,acesta mi-a confirmat ca nu a prevazut in proiect elementele de care am vorbit mai sus. La Primarie arhitectul sef, ma asigurat de fiecare data ca se va rezolva, in sensul ca il va obliga sa respecte proiectul dar, vad ca vecinul nu da semne sa renunte.
Nu inteleg cum functioneaza acest serviciu de inspectie in constructii...?Daca nu respecti un proiect,nu-ti face nimeni nimic, nu te amendeaza, nu te obliga sa respecti ?
Poate sa-mi spuna cineva cui sa ma adresez pt problema cu cosurile centralelor ?
va multumesc
~ final discuție ~