avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comuna, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comuna, iesire din indiviziune

Sper sa poata cineva sa ma ajute :)

Locuiesc in zona centrala la ap2 (casa cu 2 ap), intrarea in ap. se face printrun hol comun direct din strada, din care intrare ap 2 in dreapta si ap 1 in stanga, tot din holul comun se merge si in curte (cam de 300mp). Eu pe cf am un teren de 250mp din care construiti 100mp si ceilalti scrie curte comuna. Accesul meu la pod se face prin curte in spatele ap 1, accesul lor in pivnita se face prin curte in spatele ap 2. Eu (ap2) doresc sa fac un gard pt a delimita curtile (gard din lemn lacuit pt putina intimitate), care trebuie sa cuprinda o usa (fara posibilitate de incuiat) pt accesul ap 1 la pivnita. Problema este urmatoarea: ap 1 nu este de acord cu acest gard, doar pe o parte a curti cam de 100 mp....se poate cumva prin lege sa am posibilitatea sa fac gard cu usa pt accesul ap1 la pivnita faraq acordul lor ???
Inca o intrebare : ap 1 pe terenul din spatele ap lor au construite din caramida si termopane tot felul de sere....au dreptul la asa ceva daca toata curtea este pe cf comuna???
cel mai bine e sa contactati un avocat sa-i prez sit exact si sa va indrume ce si cum.Succes!
Trebuie vazute actele de un avocat.
Trebuie sa se poata trece pe undeva si nu se obisnuieste sa se faca poduri aeriene.
multumesc pt raspuns..................exista vreo lege prin care nu se face diviziune la suprafete mai mici de 250mp????
...............avand in vedere ca pe cf curtea este comuna nimeni nu are voie sa construiasca nimic pe ea ....fara acordul celuilalt vecin????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare puc si atribuire Corina Capotã Corina Capotã Am o dilema si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Intr-un imobil (casa cu teren) exista 3 apartamente. Imobilul este sub forma de C, are o ... (vezi toată discuția)
Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute curte comuna buna ziua! am cumparat o casa ... bizonul91 bizonul91 Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat o casa intr-o curte comuna cu 12 apartamente. Casele sunt dispuse in linie, curtile aferente sunt in ... (vezi toată discuția)