avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Dezmembrare puc si atribuire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Dezmembrare puc si atribuire

Am o dilema si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Intr-un imobil (casa cu teren) exista 3 apartamente.
Imobilul este sub forma de C, are o pivnita comuna sub ap. 2 cu acces comun prin apartamentul 1.
Suprafata totala a imobilului (teren construit si neconstruit) este de 300 mp.
In cf toti coproprietarii au parti de uz comun generale si parti de uz comun speciale, astfel:
Ap. 1 are 33 % din puc generale: pod, pivnita, acces pivnita, fatade, fundatie, imprejmuire, canalizare si 35,93% din puc speciale din total teren (construit si neconstruit).
Ap. 2 are 33 % din puc generale: pod, pivnita, acces pivnita, fatade, fundatie, imprejmuire, canalizare si 35,93% din puc speciale din total teren (construit si neconstruit).
Ap. 3 are 34 % din puc generale: pod, pivnita, acces pivnita, fatade, fundatie, imprejmuire, canalizare si 28.14% din puc speciale din total teren (construit si neconstruit).
Deoarece podul este comun, neapartamentat si o singura intrare deasupra apartamentului 3, pivnita este sub ap. 2 cu acces prin ap. 1, si pentru faptul ca unul dintre proprietari doreste sa construiasca o mansarda, proprietarii s-au inteles sa imparta aceste parti de uz comun astfel: pivnita sa o ia ap. 2, accesul in pivnita sa il ia ap. 2, iar podul sa fie impartit prin compensare cu pierderile din hol si pivnita conform cotelor din cf, respectiv 33, 33 si 34%.
Este necesara o scoatere a acestor spatii din puc speciale, apoi dezmembrarea prin impartirea lor conform cotelor din puc speciale cu compensarea aferenta.
Este necesar ca la scoaterea acestor suprafete, sa se incheie Anexa 9 din Ordinul 634/2006 si sa se stabileasca si pentru aceste spatii cote de uz comun?
Daca da, cum se vor calcula avand in vedere faptul ca asupra acestora proprietarii au cote diferite, iar asupra terenului construit si neconstruit alte cote, apartamentele avand si suprafate diferite, respectiv de 45 mp, de 70 mp si de 90 mp?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 18 August 2014
In baza intelegerii intre proprietari, este nevoie de un proiect de ctii. intocmit de o firma autorizata. Pe proiectul de modificare este necesara viza Inspectoratului in ctii.
In partea scrisa, proiectantul va mentiona si cota parte din noile spatii, care revine, din calcul, fiecarui apartament (in functie de suprafata acestora, etc.).
Proiectul va sta la baza intcmirii/ modificarii anexei 9 din Ordinul nr. 634/ 2006, in vederea inscrierii de mentiuni noi, in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este ... Ciprian Cruceru Ciprian Cruceru Buna ziua , Sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este vorba de un bloc cu 2 scari a si b . Bloc are 2 etaje plus etaj 3 retras , apartamentele ... (vezi toată discuția)
reparaȚia faȚadei blocului (din dreptul apartamentului meu) trebuie fĂcutĂ de mine sau de cĂtre asociaȚie? Criticul Criticul Bună seara! În urma unei furtuni puternice a căzut in dreptul unui dormitor al apartamentului meu, o porțiune din fațada exterioară a blocului. Mi ... (vezi toată discuția)
Buna seara, detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior ... nemernicu91 nemernicu91 Buna seara, Detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior pe latura blocului. Un vecin, fără sa ma întrebe dacă sunt de acord, a gletuit peretele ... (vezi toată discuția)