Graminede a scris:
Casa a fost inchiriata unei societati.
In contract s-a mentionat ca o clauza :
Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe;
chiriasului i se pune la dispozitie portiunea ce face acces la wc-uri, (adica aleea pavata cu piatra), iar el se obliga sa pastreze curatenia pe spatiul de folosinta comuna.
Curtea are o suprafata de 250 mp.
De ceva timp chiriasul a pus un gard care separa casa de curte si a inchis portile cu lant.
Eu nu locuiesc acolo, dar puteam folosi curtea pentru mine, insa acum nu mai am acces in curte deoarece nu pot intra iar chiriasul o foloseste pentru activitatile lui recreative:
-a montata gratar, sezlonguri si masa cu umbrela unde in weekenduri vine cu familia si prietenii.
Ce pot face?
Cui ma pot adresa?
Casa a fost inchiriata de parintii mei care au decedat acum cativa ani, iar contractul s-a incheiat intre ei si chirias.
In primul rand, chiriasul a incalcat unele clauze din contract! Daca sunteti unic mostenitor trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor care sa ateste calitatea de proprietar al bunurilor imobile ramase de pe urma defunctior parinti. Devenind proprietar de drept si de fapt al imobilului nu va ramane sa introduceti la instanta o actiune de reziliere a contractului de inchiriere! Este unica solutie de a scapa de acel chirias obraznic, pana la urma!