avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea abuziva a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea abuziva a unui teren

Casa a fost inchiriata unei societati.
In contract s-a mentionat ca o clauza :
Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe;
chiriasului i se pune la dispozitie portiunea ce face acces la wc-uri, (adica aleea pavata cu piatra), iar el se obliga sa pastreze curatenia pe spatiul de folosinta comuna.

Curtea are o suprafata de 250 mp.
De ceva timp chiriasul a pus un gard care separa casa de curte si a inchis portile cu lant.
Eu nu locuiesc acolo, dar puteam folosi curtea pentru mine, insa acum nu mai am acces in curte deoarece nu pot intra iar chiriasul o foloseste pentru activitatile lui recreative:
-a montata gratar, sezlonguri si masa cu umbrela unde in weekenduri vine cu familia si prietenii.
Ce pot face?
Cui ma pot adresa?
Casa a fost inchiriata de parintii mei care au decedat acum cativa ani, iar contractul s-a incheiat intre ei si chirias.
Cel mai recent răspuns: Graminede , utilizator 15:17, 4 Septembrie 2008
Mai intiti trebuie sa va asigurati ca ati acceptat succesiunea defunctilor, sa obtineti certificat de mostenitor si pe baza actului de proprietate al imobilului sa actionati societate pentru revendicarea suprafetei de teren pe care o foloseste pe nedrept.
Dupa cate stiu chiriasul nu poate face modificari majore la imobilul inchiriat fara acordul proprietarului.... daca parintii dumneavoastra au decedat acum cativa ani cine le-a dat acordul de a monta garduri? In plus trebuie sa respectati doar contractul de inchiriere cu termen determinat (pana la data x anul x), daca este un contract cu termen nedeterminat puteti cerere rezilierea contractului si evacuarea lor (binenteles daca ati ajuns proprietar prin mostenire sau orice alt mod).
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
ati incercat o solutionale pe cale amiabila? ati vorbit cu reprezentantii societatii? adica sa isi darame gardul si sa va elibereze curtea? daca raspunsul lor a fost negativ, atunci faceti ce vi s-a spus mai sus :)
Graminede a scris:

Casa a fost inchiriata unei societati.
In contract s-a mentionat ca o clauza :
Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe;
chiriasului i se pune la dispozitie portiunea ce face acces la wc-uri, (adica aleea pavata cu piatra), iar el se obliga sa pastreze curatenia pe spatiul de folosinta comuna.

Curtea are o suprafata de 250 mp.
De ceva timp chiriasul a pus un gard care separa casa de curte si a inchis portile cu lant.
Eu nu locuiesc acolo, dar puteam folosi curtea pentru mine, insa acum nu mai am acces in curte deoarece nu pot intra iar chiriasul o foloseste pentru activitatile lui recreative:
-a montata gratar, sezlonguri si masa cu umbrela unde in weekenduri vine cu familia si prietenii.
Ce pot face?
Cui ma pot adresa?
Casa a fost inchiriata de parintii mei care au decedat acum cativa ani, iar contractul s-a incheiat intre ei si chirias.

In primul rand, chiriasul a incalcat unele clauze din contract! Daca sunteti unic mostenitor trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor care sa ateste calitatea de proprietar al bunurilor imobile ramase de pe urma defunctior parinti. Devenind proprietar de drept si de fapt al imobilului nu va ramane sa introduceti la instanta o actiune de reziliere a contractului de inchiriere! Este unica solutie de a scapa de acel chirias obraznic, pana la urma!
Pe cale amiabila nu se pune problema... Am incercat sa discut cu chiriasul, dar nu vrea sa coopereze sub nici o forma, iar de cate ori am incercat sa ma duc la societate sa-l caut, mi-a invocat ca " ii tulbur dreptul de posesie" si ma da in judecata daca intru pe terenul meu cat timp el are acolo societate.
Am certificatul de mostenitor obtinut. Mi s-a pus in vedere de catre chirias ca rezilierea contractului nu se poate face decat, daca eu ca proprietar, "il voi despagubi ptr imbunatatirile si reparatiile aduse imobilului, cat si ptr. plata daunelor prin lipsa de nefolosinta a spatiului" - aceasta este o clauza din contract.
Stiti e cea mai mare prostie ca dupa decesul parintilor sa preiei tu ca urmas toate "belelele" lor din timpul vietii :sorry:X-(

Alte discuții în legătură

Buna seara! acum 1 an am inchiriat o casa si "teren", asa cum ... Doru Onofrei Doru Onofrei Buna seara! Acum 1 an am inchiriat o casa si \"teren\", asa cum este stipulat in contract, de la un proprietar persoana fizica. Respectivul are o curte de ... (vezi toată discuția)
Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui gard construit pe terenul meu constituie tulburare de posesie costi1972 costi1972 Cetateanul Nicolae a inchiriat doua terenuri pe care le foloseste din anul 2013. In luna martie 2013, in urma unei masuratori si a unei documentatii ... (vezi toată discuția)