avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune posesorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune posesorie

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar proprietara o notifica sa plateasca, in caz contrar va rezilia contractul cf. preved. contr. de inchiriere. Chiriasa formuleaza cerere de chemare in jud. a proprietarei in care cere instantei sa oblige proprietara la respectarea posesiei pe care o are asupra spatiului inchiriat si sa se abtina de la orice tulburare a posesiei. As dori sa stiu daca este vorba de posesie in acest caz. Chiriasa nu are un drept de folosinta asupra spatiului si nu posesia acestuia, fiind un detentor precar si avand obligatia restituirii acestuia la data incetarii contractului de inchiriere? Multumesc frumos ptr. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Iovanca , utilizator 12:04, 12 Decembrie 2017
Cum anume i-a perturbat folosinta printr-o notificare?
Chiriasa are folosinta sau posesia bunului, ok, nu va legati de termeni si detalii de acest tip ca nu e relevant in instanta.
Multumesc ptr. raspuns! Spune ca i-a perturbat posesia prin faptul ca i-a transmis notificare cu rezilierea contractului si solicitarea sa elibereze spatiul pentru nerespectarea clauzelor contractuale, respectiv plata chiriei. Chiriasa a mai fost notificata sa plateasca si, ptr. ca nu a platit, s-a trimis notificarea cu rezilierea, reziliere care este prevazuta in contractul de inchiriere ptr. neplata chiriei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti pe asta in instanta, aratati ca a fost un curier la ei si ca transmiterea de notificari nu e o fapta de natura a perturba activitatea unei societati, de a impieta asupra folosintei spatiului.
Multumesc frumos ptr. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere persoana fizica --pfa ????? Analore Analore Speta ar fi urmatoarea: Un pfa inchiriaza de la o pers fizica un spatiu comercial in vederea desfasurari de activitati de comert, respectiv in vederea ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)