avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere Persoana Fizica --PFA ?????
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere Persoana Fizica --PFA ?????

Speta ar fi urmatoarea: Un pfa inchiriaza de la o pers fizica un spatiu comercial in vederea desfasurari de activitati de comert, respectiv in vederea deschideri unui punct de lucru .....contractul este incheiat pe o perioada de 12 luni fara posibilitate pentru PFA de-a denunta contractul unilateral, (contractul nu prevede nici o situatie in care PFA-ul poate denunta contractul, ba chiar exista clauza expresa ca acesta nu poate denunta contractul inaintea celor 12 luni si ca se obliga chiar daca parareste spatiul sa plateasca chiria) acum dupa incheierea contractului PFA-ul merge la registru sa isi inregistreze punctul de lucru , dar aici surpriza proprietarul are interdictie in Cf de si pentru inchiriere e necesar acordul unei alte societati, PFA- ul cere acest acord de la proprietar si nu il primeste intrebariile ar fi :
- pfa -ul Chirias poate cere rezilierea contractului pe motiv ca obiectul contractului , spatiul nu poate fi utilizat in scopul pentru care a fost inchiriat ?
-- cu prevederile carui cod se completeza contractul cu cel Civil sau Comercial?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:07, 29 Mai 2009
In primul rand obtineti de la societatea care a inregistrat interdictia in CF. acordul scris ori refuzul scris de a incheia si utiliza spatiul conform contractului de inchiriere.
Apoi, daca aveti refuzul scris, uitativa in contractul de inchiriere la dispozitiile privind incetarea de drept a acestuia; daca este prevazuta clauza privid incetarea acestuia pentru motivul imposibilitatii realizarii obiectului contractului ori incalcarea grava a unei obligatii contractuale, il notificati pe locator ca are loc incetarea contractului.
da , poate cere rezilierea contractului pe motiv de nerespecatare a obiectului contractului.dar inainte de acest lucru notificatii in scris faptul ca doriti sa incheiati contractul pe motivele mai sus enumerate de dmv.
Puteti merge pe Codul Civil
Tocmai asta e marea problema, contractul are ca si clauza de incetare de drept doar ajungerea la termen, atat fara macar a se face vorbire de posibilitatea chiriasul;ui de-a denunta contractul pe motiv de incalcare grava a obligatiilor contractuale, in schimb contractul prevede scopul ptr care a fost inchiriat spatiul ....scop care nu poate fi indeplinit ....practic contractul ramane intr-un fel fara obiect ......oricum am notificat proprietarul ca daca in termen de 5 zile nu imi prezinta acordul titularului interdictiei de inchiriere voi denunta contractul ......in ideea ca voi invoca o neindeplinire grava a obligatiilor contractuale cea prevazuta de Codul Civil la art 1439, si care chiar daca nu e prevazuta in contract se aplica ......sau mai m-am gandt la o solutie s invoc o tulburare in folosinta, si sa cer reziliere pe motiv ca nu se poate executa pe baza art 1427-1428...Cod Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere bellefille bellefille E vorba de un contract de inchiriere pentru un spatiu commercial.Chiriasul,persoana juridica,doreste rezilierea contractului de inchiriere.Chiria este achitata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere iscru_lodica iscru_lodica Deoarece LOCATORUL nu si-a indeplinit obligatiile din contractul de inchiriere eu ca si LOCATAR pot cere NOTIFICARE ptr. REZILIEREA CONTRACTULUI de inchiriere ... (vezi toată discuția)