Poate cineva sa-mi dea o solutie la urmatoarea situatie?
Am emigrat in Canada, am luat cetatenia insa nu am depus buletinul la politie, dealtfel nimeni nu mi l-a cerut. In ultimii ani am stat mai mult prin tara insa nu am cerut repatrierea. acum as vrea sa o cer. Daca am deja buletinul, mai are sens sa o mai cer? Mentionez ca nu intentionez sa aduc nimi de acolo pe repatriere, acolo nemaiavand nimic de cativa ani. Este considerata contraventie detinerea buletinului si folosirea sa in toata aceasta perioada? Si daca am avut tot acest timp buletin, mai apar in bazele de date ca rezident in afara tarii sau am fost rezident in Romania in tot acest timp? Multumesc.
Am cetatenie canadiana insa de ceva vreme stau prin Romania. Lucrez in strainatate, insa in zilele libere (am serviciul in ture de cate o luna sau mai mult) vin in Romania. La plecarea din Romania in Canada, buletinul nu m-i l-a cerut nimeni, asa ca l-am avut la mine tot acest timp. Intre timp, am cumparat un imobil, ori am facut diferite acte utilizandu-l. Am inteles de curand ca nu trebuia sa-l am. Intrebarea mea este: sunt actele perfectate in baza buletinului meu lovite de nulitate?
Deasemenea as vrea sa ma repatriez. Imi vor da alt buletin cu diferit CNP, ori va ramane acelasi?