Poate cineva sa-mi dea o solutie la urmatoarea situatie?
Am emigrat in Canada, am luat cetatenia insa nu am depus buletinul la politie, dealtfel nimeni nu mi l-a cerut. In ultimii ani am stat mai mult prin tara insa nu am cerut repatrierea. acum as vrea sa o cer. Daca am deja buletinul, mai are sens sa o mai cer? Mentionez ca nu intentionez sa aduc nimi de acolo pe repatriere, acolo nemaiavand nimic de cativa ani. Este considerata contraventie detinerea buletinului si folosirea sa in toata aceasta perioada? Si daca am avut tot acest timp buletin, mai apar in bazele de date ca rezident in afara tarii sau am fost rezident in Romania in tot acest timp? Multumesc.
Daca ai solicitat si ai obtinut un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, conform art. 34 alin (6) din Legea 248/2005 aveai obligatia ca la inmanarea pasaportului sa predai buletinul/cartea de identitate.
Cu alte cuvinte, daca in pasaportul tau la rubrica domiciliu scrie Canada, inseamna ca figurezi in baza de date cu domiciliul in strainatate, iar ca sa intri in legalitate ar trebui sa ceri repatrierea.
Card identitate
rolandkent
Pentru un cetatean roman, care are permis de sedere permanent intr-o tara UE si un domiciliu(chirie) acolo, ii se poate trece in Cardul de Identitate romanesc ... (vezi toată discuția)
Repatriere
Aileda
Buna.
Sper sa ma poata ajuta cineva cu o informatie.Stiu ca prin repatriere se pot aduce bunurile personale in tara fara a plati taxele vamale.Cum se poate ... (vezi toată discuția)