avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Card Identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Card Identitate

Pentru un cetatean roman, care are permis de sedere permanent intr-o tara UE si un domiciliu(chirie) acolo, ii se poate trece in Cardul de Identitate romanesc acel domiciliu? (trebuie sa-i schimbe cardul?)
Cel mai recent răspuns: rolandkent , utilizator 12:28, 7 Iulie 2011
Nu. Cartea de identitate romaneasca atesta domiciliul din Romania. Persoana respectiva poate solicita un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (in care se va mentiona la rubrica "domiciliul" tara in care domiciliaza, conform permisului de sedere). La inmanarea pasaportului va trebui sa predea cartea de identitate, care atesta domiciliul in Romania (conform art. 34, alin. 3 pct. 6 din Legea 248/2005).
Multumesc mult, pare solutia buna ,fiindca cei de acolo zic ca poate fi amendat daca se constata ca are 2 carti de identitate cu domicilii diferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate dar si in romania eugen82 eugen82 Un cetatean roman plecat de 20 de ani , cetatean al altei tari si cu domiciliul stabil in acea tara, mai are dreptul de a-si declara domicilul in Romania si de ... (vezi toată discuția)