Buna ziua!
Am inteles ca stagiul militar obligatoriu se considera stagiu de cotizare si ca vechime in munca. In cazul meu pentru ca am fost brevetat ca parasutist militar (navigant), se mai adauga ceva. Am gasit undeva ca se mai adauga jumatate de an.
O persoana se ia in intretinere, ca urmare ii ramane bunurile intretinatorului in urma decesului. Persoana aflata in intretinere decedeaza, iar intretinatorul nu e ruda. Persoana decedata nu are urmasi doar nepoti, acestia din urma pot dobandi bunurile ramase de persoana decedata?
Din 2011 am fost incadrat ca profesor SSD, insa acum am aflat ca trebuia sa fiu incadrat S, tinand cont de faptul ca am absolvit facultatea in 2011 ca licentiat in geografie, ciclul I, sistemul bologna. Se poate recupera diferenta de bani?
As dori sa deschid un magazin unde sa pot vinde produse obtinute in gospodarie. Ce conditii trebuie sa indeplinesc, care este procedura de contabilitate, etc?
Sunt angajat in invatamant de patru ani. Am tot insistat atat la scoala cat si la medicul de familie sa-mi intre sotia ca coasigurat, deoarece ea nu are niciun venit. In urma cu o luna aflu de la medicul de familie ca saotia nu poate beneficia de aceasta coasigurare deoarece nu am cinci ani vechime. Intrebarea mea este daca e adevarat sau nu?
Parinti decedati, in urma lor raman patru copii (urmasi), acte succesiune nedepuse. Poate careva dintre copii sa instraineze parte din avere si daca da in ce conditii? Multumesc.
Tata avand autorizatie de dulgher, a platit impozit si alte taxe in vedera obtinerii unei pensii la atingerea varstei de pensionare. A ajuns sa plateasca 20 de ani si in urma unui accident a murit, fara a ajunge la varsta de pensionare. Intrebarea este daca mama, poate primi pensie de urmas avand varsta de 60 de ani, fiind 9 ani de la moartea tatalui meu? De ce acte ar fi nevoie pentru intocmirea dosarului? Tata a cotizat 20 de ani, dar nu a murit din cauza unui accident produs la locul de munca. Mama este nascuta la data 25 octombrie 1952.