avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate ninalina86

Activitate ninalina86

Sunt alina din Oradea, si am un copil de 2.4 ani, handicap grav. Eu ca mama, beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 3 ani. Am putut 3 luni inainte de a avea fetita 2 ani, sa primim un ajutor social de 510 lei, de la ASCO, unde sotul meu si-a facut actele pentru a fi curator. Cand am mers sa imi fac prelungirea de la 2 la 3 ani au spus ca nu voi mai primi acesti bani. Problema e ca si alte mame din judet sau din tara inca primesc aceasta "alocatie" si intre 2-3 ani si dupa 3 ani, bineinteles asistent personal e o alta persoana decat cea care primeste indemnizatia. Avem dreptul si la indemnizatie si la asistent personal? Sa primesc indemnizatia si cei 510 lei de pe asistent? Dreptul pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport in comun cine il are si de la ce varsta? Am doar pentru tren, pentru tramvai si metrou/masina nu am dreptul?
Buna. Sotul meu e bugetar, si avem o fetita de 1 an, pe care inca nu am trecut-o ca si persoana in intretinere. Pe fluturas, scrie : Persoane aflate in intretinere - 0 , Deducere -240. Conform diminuarii salariului, TOTAL DREPTURI ACORDATE PE CARD: 1379.
As vrea sa stim ce suma am primi daca am depune actele pentru a trece copilul in intretinere, si acea deducere pentru ce e, daca se da retro de cand s-a nascut micuta, si de ce acte avem nevoie. :stunned: