Sunt alina din Oradea, si am un copil de 2.4 ani, handicap grav. Eu ca mama, beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 3 ani. Am putut 3 luni inainte de a avea fetita 2 ani, sa primim un ajutor social de 510 lei, de la ASCO, unde sotul meu si-a facut actele pentru a fi curator. Cand am mers sa imi fac prelungirea de la 2 la 3 ani au spus ca nu voi mai primi acesti bani. Problema e ca si alte mame din judet sau din tara inca primesc aceasta "alocatie" si intre 2-3 ani si dupa 3 ani, bineinteles asistent personal e o alta persoana decat cea care primeste indemnizatia. Avem dreptul si la indemnizatie si la asistent personal? Sa primesc indemnizatia si cei 510 lei de pe asistent? Dreptul pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport in comun cine il are si de la ce varsta? Am doar pentru tren, pentru tramvai si metrou/masina nu am dreptul?
Buna. Sotul meu e bugetar, si avem o fetita de 1 an, pe care inca nu am trecut-o ca si persoana in intretinere. Pe fluturas, scrie : Persoane aflate in intretinere - 0 , Deducere -240. Conform diminuarii salariului, TOTAL DREPTURI ACORDATE PE CARD: 1379.
As vrea sa stim ce suma am primi daca am depune actele pentru a trece copilul in intretinere, si acea deducere pentru ce e, daca se da retro de cand s-a nascut micuta, si de ce acte avem nevoie. :stunned: