avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copil cu handicap grav - drepturi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copil cu handicap grav - drepturi

Sunt alina din Oradea, si am un copil de 2.4 ani, handicap grav. Eu ca mama, beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 3 ani. Am putut 3 luni inainte de a avea fetita 2 ani, sa primim un ajutor social de 510 lei, de la ASCO, unde sotul meu si-a facut actele pentru a fi curator. Cand am mers sa imi fac prelungirea de la 2 la 3 ani au spus ca nu voi mai primi acesti bani. Problema e ca si alte mame din judet sau din tara inca primesc aceasta "alocatie" si intre 2-3 ani si dupa 3 ani, bineinteles asistent personal e o alta persoana decat cea care primeste indemnizatia. Avem dreptul si la indemnizatie si la asistent personal? Sa primesc indemnizatia si cei 510 lei de pe asistent? Dreptul pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport in comun cine il are si de la ce varsta? Am doar pentru tren, pentru tramvai si metrou/masina nu am dreptul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:07, 12 Decembrie 2011
ninalina86 a scris:

Dreptul pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport in comun cine il are si de la ce varsta? Am doar pentru tren, pentru tramvai si metrou/masina nu am dreptul?

Facilitatea fiscala de acordare gartuitate transport se ofera fie pentru tren ,fie metrou/masina
Norma in vigoare nu prevede asigurarea de gratuitati multiple tren/transport in comun/
transport intraorasenesc,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile banesti pt. un copil cu handicap grav nickboss29 nickboss29 buna ziua sunt mama unui baietel de aproape 6ani incadrat in grad de handicap grav si as dorii sa stiu ce drepturi banesti are..mentionez ca sunt angajata ca ... (vezi toată discuția)
Certificat grad handicap mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua . Mama a fost incadrata in grad de handicap accentuat. as dori sa stiu care sunt beneficiile de care poate benificia, (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)