avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile banesti pt. un copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile banesti pt. un copil cu handicap grav

buna ziua sunt mama unui baietel de aproape 6ani incadrat in grad de handicap grav si as dorii sa stiu ce drepturi banesti are..mentionez ca sunt angajata ca asistent personal al copilului de primarie [de 1 luna sunt angajata]
Conform Legii nr 448/2006,persoana care are in ingrijire ,supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza,dupa caz de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap in cuantum de 450 lei,pentru copilul cu handicap cu varsta intre 3 si 7 ani
va rog lamuritima eu nu em lucrat nicaieri niciodata dar acum sunt angajata de primarie ca asistent personal al copilului meu am 2saptamani de cand mi s-a facut angajarea mai avem si alte drepturi
Ca asistent personal aveti (printre altele) urmatoarele drepturi:
- dreptul la salariu (conform unei circulare a MMSSF asistentul personal a fost reincadrat conform legii 330/2009 prin echivalare cu sora medicala cu coeficient salarizare 1.30);
- dreptul la acordarea sporului de vechime;
- dreptul la concediu de odihna platit;
- pe durata concediului dvs, primaria trebuie sa plateasca copilului o indemnizatie egala cu 550 RON pentru asigurarea ingrijirii sale;
- o data la doi ani, primaria trebuie sa va asigure cursuri de calificare si perfectionare in ingrijirea bolnavului;
- atat copilul cat si asistentul personal beneficiaza de gratuitate la transportul in comun (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou, dupa caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap grav, de la 3 la 7 ani radASCUTA radASCUTA am o rugaminte doresc sa stiu si eu daca sotia mea a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului pana la 3 ani mai poate beneficia si pana la 7 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemizatie crestere copil cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani petrescu alina petrescu alina In Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la art.12, alin.(1), lit.b) se precizeaza: \"Art. 12. - (1) Persoana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in paralel cu indemnizatia crestere copil cu handicap augustinandreea augustinandreea buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am nascut in 2011 un baietel si am intrat din somaj in indemnizatie.La doi ani am prelungit ... (vezi toată discuția)