Buna ziua.As vrea sa stiu daca este posibil divortul la starea civila sau notariat in urmatoarea situatie.Sotii sunt separati de 7 ani deoarece sotia lucreaza in Italia.Impreuna si-au exprimat dorinta de a divorta cat mai repede si fara compicatii la notariat sau starea civila.Nu este necesar partajul iar unicul copil al cuplului este major.Deoarece sotia nu poate veni foarte curand in Romania, as dori sa stiu daca este posibil sa completeze o declaratie notariala (in care sa declare ca solicita si este de acord cu divortul fara pretentii si fara partaj) si eventual o procura pe numele fiicei majore care sa-i dea acesteia dreptul sa o reprezinte la starea civila pentru pronuntarea divortului.Daca divortul nu se poate desface in acest fel,va rog sa-mi dati un sfat referitor la cala cea mai simpla care sa nu implice prezenta sotiei in Romania.
Va multumesc.
Cu respect,
Nita Cristina
Buna ziua.De o saptamana, de cand am aflat de aberatia "relicentierii" nu mai am liniste.Sunt absolventa a USH promotia 2009 la CIG-FR.Am citit anuntul Universitatii referitor la noul examen si mi se pare o aberatie:"Organizarea sesiunii are la baza OG10/2009, OMECI nr.5202/2009 si OMECTS nr.4235/2010-precum si adresa MECTS nr. 296CB/13.07.2010 in care se specifica-prevederile OMECTS 4253/2010 se aplica si pentru absolventii inmatriculati in anul I in peioada 2005-2008 care sustin examenul de licenta in conditiile prevazute de OG10/2009.''
Ce sa inteleg de aici?Am citit OG 10 si am inteles ca intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial adica 23 august 2009.La acea data eu eram deja cu examenul de licenta luat, deci, nefiind studenta, nu aveam cum sa ma transfer la o alta forma de invatamant , acreditata, pentru a-mi continua studiile.Asa ca nu puteam sustine examenul de licenta in conditiile respectivei ordonante.Sau OG10 se aplica si retroactiv?In plus, in 2006, atunci cand m-am inscris in anul I, facultatea si forma de invatamant FR erau acreditate(altfel nu as fi ales aceasta forma).Ordonantele si..ordinele invocate de Minister sunt aplicabile in cazul meu?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.