Buna ziua.As vrea sa stiu daca este posibil divortul la starea civila sau notariat in urmatoarea situatie.Sotii sunt separati de 7 ani deoarece sotia lucreaza in Italia.Impreuna si-au exprimat dorinta de a divorta cat mai repede si fara compicatii la notariat sau starea civila.Nu este necesar partajul iar unicul copil al cuplului este major.Deoarece sotia nu poate veni foarte curand in Romania, as dori sa stiu daca este posibil sa completeze o declaratie notariala (in care sa declare ca solicita si este de acord cu divortul fara pretentii si fara partaj) si eventual o procura pe numele fiicei majore care sa-i dea acesteia dreptul sa o reprezinte la starea civila pentru pronuntarea divortului.Daca divortul nu se poate desface in acest fel,va rog sa-mi dati un sfat referitor la cala cea mai simpla care sa nu implice prezenta sotiei in Romania.
Va multumesc.
Cu respect,
Nita Cristina
Conform art. 376 alin. 3 Cod civil este necesara prezenta sotilor personal, indiferent ca procedura divortului s-a initiat la notarul public sau la ofiterul de stare civila.
Divorţ
ethel
Bună ziua,
Dacă cineva vrea să divorţeze, în cererea de divorţ cere desfacerea căsătoriei din cauza nepotrivirii de caracter, dacă amândoi, ... (vezi toată discuția)