Dacă cineva vrea să divorţeze, în cererea de divorţ cere desfacerea căsătoriei din cauza nepotrivirii de caracter, dacă amândoi, soţ/soţie, sunt de acord cu desfacerea căsătoriei, trebuie menţionate şi alte motive de divorţ?
În timpul căsătoriei cuplul a construit o casă, casa fiind pe numele amândurora.Soţul şi-a făcut un credit, plătind ratele. Soţia nu a avut loc de muncă. Cu ocazia partajului are vreo relevanţă faptul că soţul poate dovedi cum că el plăteşte ratele?
Daca cei doi se inteleg nu conteaza motivele de divort. Pot divorta si la instanta, si la notar, si la ofiterul de stare civila (ultimele doua variante sunt mai rapide).
Daca cei doi nu se inteleg asupra impartirii bunurilor, trebuie sa aleaga calea instantei, si poate conta faptul ca unul dintre soti a avut o contributie mai mare la cheltuielile casatoriei.
Mai conteaza si alte elemente, precum faptul daca au copii sau nu si durata casatoriei, deci ar fi util sa va adresati unui avocat macar pentru o consultatie care sa va ofere cea mai buna varianta de urmat.
Daca se inteleg asupra tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei, precum si de partaj, partile pot apela si la varianta incheierii unui acord de mediere, acord ce va fi validat de catre instanta ulterior, in camera de consiliu. Daca vor angaja un avocat care sa ii asiste la mediere, in instanta i-ar putea reprezenta el, fara ca prezenta partilor sa fie necesara. Procedura este mult mai simpla si mai putin costisitoare.
Vă mulțumesc pentru răspuns, totodată aș mai dori să pun o întrebare: Soțul vrea să divorțeze, la notar. Până la urmă soția este de acord, dar a sustras toate chitanțele care au fost emise pe numele soțului, cel care a cumpărat toate materialele de construcție, el, soțul, neputând dovedi faptul că el cumpărase acele materiale.
Ce ar putea face soțul pentru a recupera aceste chitanțe ? Poate face reclamație la poliție, dna fiindu-i încă soție ?
Dacă se ajunge la partaj, din partea soțului s-ar reține o sumă în favoarea soției, acea sumă reprezentând contribuția soției privind gospodărirea casei, privind faptul că ea, timp de 19 ani, a gătit, călcat, etc.?
Divortul nu are legatura cu partajul, deci pot divorta linistiti.
Cu chitantele nu are ce face, nu conteaza pe ce nume erau cat erau cumparate in timpul casatoriei, iar de impartit, nu impart materialele , ci casa.
Ca se imparte pe din doua,l sotul a muncit in afara casei, sotia in casa, se prezuma ca au contribuit egal. Cum sotul va ramane si cu creditul ca nu are cine sa il platesca, sa ceara sa i se atribuite casa si sa ii plateasca sotiei sulta.
Divort
angelica82
Buna seara,
iaca
Am 55 de ani, cu probleme grave de sanatate (operata pe cord ), handicap gr II.Doresc sa stiu etapele sau metodele prin care pot divorta de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj
carmenssilva
Vreau sa divortez si avem o casa construita impreuna. Sotul nu vrea sa o vindem si spune ca ma va despagubi lunar cu o suma modica din salariu.Este legala ... (vezi toată discuția)