avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul si partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul si partajul

divortul si partajul se constituie in acelasi proces de judecata,sau sunt doua procese distincte?care este ordinea si importanta lor?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:07, 7 Februarie 2011
Divortul si partajul pot constitui o singura cerere cu doua capete, dar, pentru ca latura cu partajul dureaza mai mult, este mai operativ sa se introduca intai divortul, prin actiune proprie, si apoi partajul, prin actiune separata.
De asemeni, poti introduce partaj si fara sa ceri divortul, nu au legatura.
Depinde ce interes ai, care cerere este mai urgenta.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
ma intereseaza doar divortul in sine;daca sotia cere partajul si eu sunt dispus sa cedez totul absolut dezinteresat fiind,simplific situatia?
Aveti copii minori, sotia este de acord cu divortul?
nu sunt la mijloc copii minori;doar o fiica de 28 ani care nu se implica.sotia,in principiu se declara deacord,dar inca nu se pronunta si se arata interesata de partea materiala.in ceace ma priveste sunt total dispus sa simplific situatia atat cat este omeneste posibil;deci cum ma sfatuiti sa procedez?
mentionez,daca ajuta cu ceva,ca suntem in fapt despartiti de peste 3 ani,locuim in orase diferite si am intrerupt orice legatura.eu sunt cel care a parasit domiciliul si momentan negociem divortul prin intermediul fiicei.

Alte discuții în legătură

Divort ro_red_rosu ro_red_rosu Sunt casatorita de 12 ani si nu am copii, doar un apartament cumparat impreuna , se poate divorta de comun acord la notariat? cat dureaza si se da termen de ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Divort lidicut lidicut Can va intra in vigoare noua lege a divortului,lege dupa cre se poate legaliza desfacerea casatoriei la notar sau la ofiterul starii civile care a oficiat ... (vezi toată discuția)