Buna seara,
iaca
Am 55 de ani, cu probleme grave de sanatate (operata pe cord ), handicap gr II.Doresc sa stiu etapele sau metodele prin care pot divorta de sot (probleme cu alcoolul,violenta verbala).Avem in proprietate un apartament si nu avem copii in intretinere. As dori sa nu vand acest apartament.Ce ma sfatuiti? Cum sa procedez? Si cat ar fi costul unui divort.Locuiesc in sectorul 5 Bucuresti.
Daca si sotul este de acord cu desfacerea casatoriei, atunci puteti face acest lucru la primarie sau la un notariat, chiar si la instanta.
Daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei, atunci va trebui in mod obligatoriu sa soliciati instantei, printr-o actiune, desfacerea casatoriei.
Dupa obtinerea hotararii de divort, deschideti procesul de partaj bunuri-comune, solicitati atribuirea catre dvs. a apartamentului si cu plata unei sulte catre fostul sot. Sau invers: atribuirea apartamentului catre acesta si sa va plateasca el sulta.
Dar de ce intrebati de actiune, ati vorbit cu domnul si nu doreste prin acord? Costa mult mai putin...
Aveti probleme in voata de zi cu zi cu violenta?
Cine ma poate sfatui
Danyta
buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)
Partaj
mihaela11_teo
Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit.
Eu mai ... (vezi toată discuția)