Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit.
Eu mai am acum dreptul la acel bun daca port alt nume?
In concluzie as vrea sa-i cedez partea mea daca mai am dreptul copilului meu.
Astept raspuns.
Multumesc.
partamentul a fost dobandit in timpul casatoriei , prin contract de vanzare-cumparare.
Asadar, bunul face parte din comunitatea matrimoniala, este bun comun.( proprietate devalmasa a sotilor ).
Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre copartasi nu are individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.
In urma impartelii (realizata pe cale notariala , prin buna invoiala ) sau in fata instantei de judecata, cota -parte ideala , abastracta, matematica poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
Cota-parte din dreptul de proprietate nu este individualizata.
Asadar, ori sistati starea de indivizune pe cale notariala , prin partaj conventional, ori va adresati instantei de judecata, in vederea instrainarii bunului indiviz.
Instanta de judecata va avea in vedere, pentru imparteala, modalitatea de dobandire a bunului imobil.
In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica de specialitate.
Partaj bunuri
pendre
Ma numesc P. Elena am cumparat o casa pe numele meu in timpul casatoriei toate utilitatile apa, curent etc sunt pe numele meu iar fostul sot a parasit ... (vezi toată discuția)