Buna seara,
iaca
Am 55 de ani, cu probleme grave de sanatate (operata pe cord ), handicap gr II.Doresc sa stiu etapele sau metodele prin care pot divorta de sot (probleme cu alcoolul,violenta verbala).Avem in proprietate un apartament si nu avem copii in intretinere. As dori sa nu vand acest apartament.Ce ma sfatuiti? Cum sa procedez? Si cat ar fi costul unui divort.Locuiesc in sectorul 5 Bucuresti.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt , de principiu, comune .( proprietate comuna in devalmasie ).
Cota-parte ideala, abstraca , matematica din dreptul de proprietate nu este individualizata.( pana la imparteala nu veti putea o veti putea instraina).
In ceea ce priveste bunul proprietate comuna, daca exista acordul de vointa al sotului dumneavoastra, acesta poate fi instrainat , catre o terta persoana.
Bunul poate fi supus partajarii.
Odata ce va adresati instantei de judecata, includeti in masa succesorala partajabila bunul imobilul pe care il detineti.
Instanta de judecata va decide imparteala acestuia, stabilind cotele -parti din dreptul de proprietate ce le revin coindivizarilor.
In vederea unei juste aprecieri a siuatiei de fapt , instanta de judecata va avea in vedere urmatoarele criterii : sumele de bani investite la plata pretului, actele de conservare si de administrare infaptuite, situatia locativa a fiecaruia, modalitatea in care a fost efectuata plata taxelor si a impozitelor.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea desfacerii casatoriei prin divort si in vederea partajarii bunurilor comune , dobandite de la data casatoriei.
In situatia in care actele de violenta verbala persista, va puteti adresa instantei de judecata , pentru instituirea unui ordin de protectie ( daca traversati o stare de pericol).
Cine ma poate sfatui
Danyta
buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)
Partaj
mihaela11_teo
Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit.
Eu mai ... (vezi toată discuția)