avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate tzacpac

Activitate tzacpac

Răspuns la discuția Certificat fiscal auto
ma indoiesc ca ce zici tu e corect , nu de alta dar am unul in fata emis in data de 23 nov si e valabil pana in 30 nov .
Problema e ca trebuie sa schimb buletinul si domiciliul,si nu cred ca ma incadrez in 5 zile pana expira . Ce se intampla daca nu am buletin pana in 30 ? Trebuie sa scot alt certificat ?
multumesc frumos , e bine de stiut si asta .
inca ceva , care este limita de timp cand pot face plangerea penala impotriva dansului ?
amenda 540 lei pt folie ,540 lei pentru toba zgomotoasa + 360 lei ca nu am prezentat actele , astea mi-au fost comunicate verbal si atat ,nu am semnat nimic niciunde .Contestarea procesului verbal la mine este pe locul 2 la prioritati , vreau sa stiu ce se poate face in privinta comportamentului agentului de circulatie care s-a crezut in filme cu cowboy,blocandu-mi accesul cu masina personala si incalcand de 3 ori regulile de circulatie .
tocmai ca nu am inca procesul verbal , dar voiam sa reclam fapta cat mai curand nu peste 1 luna cand o sa primesc procesul verbal .
Buna ziua,
Nu credeam ca o sa fiu vreodata pus in aceasta situatie ,dar pot sa zic ca am patit-o si pe asta.
Ma aflam la semafor ,incadrat pe banda stanga pentru a ma deplasa la stanga, langa mine un audi gri ,incadrat pe banda de mers inainte. Se face verde, o iau la stanga , audi tot la stanga , ajungem unde se ingusteaza drumul , bineinteles merg drept ca era dreptul meu , fapt ce l-a incomodat pe cel cu audi .Se fac din nou 2 benzi,eu pe banda 2, dansul in spatele meu sa ma depaseasca pe contrasens , moment in care franez .Franeaza si el , se incadreaza pe banda 1 ,ma depaseste si in fata sediului de pol rutiera , pune masina de-a latu pe 2 benzi blocand circulatia .Din masina se coboara un agent de circulatie, care fara sa se prezinte , vine la mine si imi cere documentele ,si sa intru in curtea rutierei .Am refuzat sa ii dau actele ,mai ales pentru ca am fost oprit necorespunzator , masina sa fiind proprietate personala ,nu a politiei .A blocat circulatia vreo 5-10 minute , dupa care am intrat in sediul politiei unde mi-a fost verificata identitatea,notate datele si trimis acasa sa astept citatia prin care mi se cere sa predau certificatul de inmatriculare , din cauza ca am folie pe masina si evacuare zgomotoasa.
Deocamdata nu am primit procesul verbal,nici semnat nimic .Am un martor pentru ce s-a intamplat , o masina fix in spatele meu care a vazut toata faza de la inceput .
Ca sa fac plangere contraventionala , imi trebuie procesul verbal , care nu stiu in ce masura o sa o castig, dar avand in vedere ca am fost oprit abuziv , nu a fost insotit inca de un coleg si nici macar de un filtru RAR care sa constate ca fac galagie si ca am folii , poate poate ,necerandu-mi-se niciun fel de omologare pentru folie sau evacuare.
As dori sa fac o sesizare catre seful politiei rutiere asupra modului in care am fost oprit , si ulterior o plangere penala pentru abuz in serviciu ,sau doar abuz intrucat nu stiu daca se afla in timpul serviciului sau nu , doar era in drum se munca ,probabil e bine de cerut si un ordin de serviciu .si pentru faptul ca mi-a pus viata in pericol ,pentru ca am fost pe punctul de a ma ciocni cu el .
As dori ceva impresii asupra situatiei ,ceva articole de lege care sa ma ajute ,pentru ca in fond si la urma urmei a fost o chestie facuta din razbunare. Imi puteti spune cum se procedeaza, eventual un model ceva , niste pasi de urmat .
Se admite si declaratia prietenei mele ca martor ? ea a fost in masina cu mine pe toata perioada ,inclusiv la sectie .
Si ce sanse am sa atac procesul verbal in instanta , avand in vedere faptele ce le-am scris mai sus ,ca am fost oprit abuziv , ca nu mi-a fost predat procesul verbal ,nu am refuzat sa semnez nimic ,mi-a fost stabilita identitatea ulterior la sediu am predat permisul ,cu toate astea am primit amenda 360 lei ca nu am predat documentele , adica nu am dat talonul .
In contestarea procesul verbal ,se admite declaratia prietenei mele ? sau doar la o plangere penala .