avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate constantin laurentiu

Activitate constantin laurentiu

Am aflat recent ca la adresa unde am domiciliul permanent a sosit un proces verbal si o amenda pentru ca am circulat fara rovigneta (presupusa contraventie a avut loc acum 6 luni si nu mai am chitanta rovignetei pentru a demonstra ca s-a comis o greseala). Problema este ca eu am domiciliul temporar stabilit la alta adresa (viza de flotant care era valabila si la data presupusei contraventii) si nu am luat la cunostinta in timp util de amenda respectiva, pentru a o ataca in instanta sau pentru a o plati redusa cu 50%. Persoanele care locuiesc la adresa unde am eu domiciliul permanent erau in concediu la data comunicarii prin posta a procesului verbal.

Intrebarea mea este: Pot contesta in instanta amenda respectiva pe motiv ca nu am fost instiintat la adresa unde am domiciliul temporar? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat.
La OPC am facut deja plangere, dar termenul de rezolvare a sesizarilor este de 30 de zile.
Pentru a rezolva problema am decis sa apelez la un avocat. In cursul saptamanii viitoare voi merge cu avocatul la service-ul auto si voi cere sa platesc eu suma de 980 de lei catre service (urmand ca asigurarea sa-mi plateasca mie despagubirea)
pentru a-mi putea recupera masina mai repede (service-ul percepe o taxa de parcare de 10/zi pentru perioada care se scurge de la efectuarea reparatiilor si pana la plata lor; deja a trecut 4-5 saptamani). In cazul in care nu vor accepta plata, ii voi actiona in instanta si voi cere despagubiri de 100 de lei pentru fiecare zi in care nu m-am putut folosi de masina.
Raspunzand intrebarii de mai-sus adresate de nucu$, precizez ca asiguratorul refuza sa-mi elibereze o hartie care sa demonstreze acceptul sau de a achita suma de 980 de lei din cei 2000. Totusi, referitor la suma de despagubire, inspectorul de asigurari m-a informat verbal ca societatea de asigurari va achita 980 de lei, urmand sa efectueze plata "peste 2-3 saptamani", pentru ca numarul dosarelor este foarte mare si nu au timp.
Va multumesc foarte mult mult pentru sfat. Voi urma calea recomandata de dumneavoastra.
In urma cu aproximativ o luna si jumatate am fost implicat intr-un accident de circulatie. Am stabilit pe cale amiabila ca vina apartinea celeilalte parti implicate in accident si dupa constatarea pagubelor materiale (la societatea de asigurari) am dus masina la un servive auto. Service-ul a efectuat reparatiile la masina, dar a constatat ca pagubele erau mai mari decat cele mentionate in procesul de constatare emis de asigurator si, fara a notifica societatea de asigurari sau proprietarul masinii (subsemnatul), a efectuat si aceste reparatii.
In calitate de pagubit, am depus cererea de despagubire la societatea de asigurari, atasand devizul si factura emise de service, in valoare de 2100 de lei. Dupa 25 de zile de la data depunerii acestei cereri am fost informat de catre societatea de asigurari ca nu sunt de acord sa achite decat reparatiile mentionate in procesul de constatare estimate la aprocimativ 1000 de lei, pentru ca nu au fost instiintati de existanta pagubelor descoperite ulterior de asigurator.
Problema cu care ma confrunt ca urmare a celor relatate mai-sus este aceea ca nu pot ridica masini din service, din cauza diferentei de 1100 de lei pe care service-ul mi-o imputa mie. Avand in vedere ca eu nu am fost instiintat de catre service in legatura cu existenta altor pagube decat cele mentionate in procesul de constatare emis de asigurator (si nu pot fi sigur ca pagubele descoperite de service erau reale), nu sunt de acord cu plata celor 1100 de lei (pe care oricum nu ii am).
Ce as putea face pentru a-mi putea ridica masina din service fara a achita cei 1100 de lei. Ce parghii legale am pentru a rezolva situatia?

Va multumesc anticipat .