avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintarea de plata a unei amenzi de circulatie se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintarea de plata a unei amenzi de circulatie se face la domiciliul permanent sau la cel flotant (unde am viza de flotant)?

Am aflat recent ca la adresa unde am domiciliul permanent a sosit un proces verbal si o amenda pentru ca am circulat fara rovigneta (presupusa contraventie a avut loc acum 6 luni si nu mai am chitanta rovignetei pentru a demonstra ca s-a comis o greseala). Problema este ca eu am domiciliul temporar stabilit la alta adresa (viza de flotant care era valabila si la data presupusei contraventii) si nu am luat la cunostinta in timp util de amenda respectiva, pentru a o ataca in instanta sau pentru a o plati redusa cu 50%. Persoanele care locuiesc la adresa unde am eu domiciliul permanent erau in concediu la data comunicarii prin posta a procesului verbal.

Intrebarea mea este: Pot contesta in instanta amenda respectiva pe motiv ca nu am fost instiintat la adresa unde am domiciliul temporar? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 18:08, 5 August 2011
Puteți încerca cu o cerere de repunere în termenul legal ptr a formula plângere contravențională, cerere pe care o depuneți la instanța competentă să judece plângerea contravențională.
De preferat ar fi să introduceți împreună, cele două capete de cerere, adică atât cererea de repunere în termen cât și capătul de cerere privind anularea procesului verbal de contravenție.
Dacă dovediți că nu ați avut posibilitatea reală de a lua cunoștiință de procesul verbal și instanța este convinsă de motivația dv-tră, va admite cererea de repunere în termen și va proceda la judecarea cererii privind anularea procesul verbal de contravenție, dacă nu este convinsă de motivația dv-tră le va respinge pe amândouă.
puteți încerca nu aveți nimic de pierdut.
Ce data are P.V. de amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie comunicat dupa 5 luni Jayr Jayr Am vreo sansa sa castig daca am primit o amenda pentru rovigneta dupa 5 luni de cand m-a oprit agentul de politie ? Ce se intampla daca am fost fimat de camere ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un proces verbal prin care am fost amendat pentru lipsa rovignetei? tuty tuty am primit o amenda pentru lipsa rovignetei cu semnatura electronica,am platit-o si as dori sa stiu daca se poate anula si daca da,ce anume trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dupa 4 luni ku990 ku990 In data de 29.09.2018 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Mi-a sosit prin posta in data de 30.01.2019 un plic cu amenda, in dreptul; \" semnatura ... (vezi toată discuția)