avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie comunicat dupa 5 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie comunicat dupa 5 luni

Am vreo sansa sa castig daca am primit o amenda pentru rovigneta dupa 5 luni de cand m-a oprit agentul de politie ? Ce se intampla daca am fost fimat de camere de mai multe ori intr-o zi pentru rovigneta ?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 10:32, 18 Mai 2012
Nu aveti sanse sa castigati.In plus, puteti primi chiar mai multe amenzi intr-o zi pentru lipsa rovignetei.
Aveti sanse sa castigati! pentru ca procesul verbal de constatare a contraventiei nu este semnat de agentul constatator. si puteti sa primiti mai multe amenzi pt aceeasi perioada, dar toate se castiga
1. din momentul constatarii contraventiei ( adica momentul cand v-a oprit agentul, sau momentul in care v-a inregistrat camera) legiuitorul a instituit un termen de 6 luni pentru intocmirea procesului verbal.
Din momentul intocmirii procesului verbal si pana la aducerea la cunostinta, legiuitorul a stabilit un termen de 1 luna.
Daca aceste termene au fost respecate, sunt slabe sanse de castig.
2. cele 5 luni la care va referiti se incadreaz asadar in termenul de 6+1 luni !
3. Daca ati fost inregistrat de mai multe ori intr-o zi , veti fi sanctionat contraventional tot de atatea ori.V-o spun din experienta personala !
In ultimul timp, mai ales pe forum s-a vehiculat ideea unor mari sanse de castig invocand lipsa semnaturii olografe in cazul p.v. emise pe baza inregistrarilor, insa nu toate instantele procedeaza unitar, unele instante dau castig de cauza altele nu ! totusi puteti incerca sa formulati plangere in termenul de 15 zile de la data luarii la cunostinta !
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta, plangere contraventionala dannegoita dannegoita am circulat cu auto si am primit amenda ca nu am avut rovigneta.intradevar nu am platit-o pt ca am uita.masina este trecuta pe o adresa iar procesul verbal a ... (vezi toată discuția)
Amenzi vignete dupa 6 luni danyrom danyrom Buna ziua, Stimati colegi de forum, intrucat nu posed cunostinte avansate de drept, am rugamintea sa ma ajutati/indrumati in urmatoare problema atat cat ... (vezi toată discuția)
Amenda pt lipsa rovigneta Asterix83 Asterix83 Buna ziua. am si eu o intrebare in legatura cu amenda pt lipsa rovignetei. In luna aprilie 2023, din greseala/neatentie, am circulat in judet fiind surprins ... (vezi toată discuția)